Bilanţ Antifraudă: 283 de dosare penale pentru prejudicii de 1,53 miliarde de lei, în primele 4 luni

| 21 mai, 11:00

Inspectorii Antifraudă au întocmit 283 de dosare penale pentru prejudicii de 1,53 miliarde de lei în perioada ianuarie - aprilie 2015, când instituția a controlat 8.721 de agenți economici, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Un procent de 87% din numărul cazurilor instrumentate și finalizate cu sesizări penale vizează dosare de peste 1 milion de euro iar sesizările su fost înaintate Parchetelor teritoriale (205 sesizări), DIICOT (62), DNA (11), Parchetul de pe lângă curtea de apel — (4) și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — (1).

Pe de altă parte, pentru neemiterea bonului fiscal, au fost suspendate 474 puncte de lucru, care reprezintă 5,43% din totalul acțiunilor de verificare.

'Subliniem faptul că din 1,5 milioane contribuabili mici și mijlocii cele 474 de suspendări reprezintă 0,031%, ceea ce nu poate reprezenta sub nicio formă un atac la buna funcționare a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și nici concentrarea eforturilor în zona micii evaziuni fiscale', se precizează în comunicatul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ