Iohannis despre șefia DIICOT. Luni: Abia a început săptămâna. Marţi: A semnat numirea lui Horodniceanu

| 19 mai, 14:17

Klaus Iohannis, a semnat marți Decretul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu în funcţia de procuror-șef al DIICOT pe o perioadă de 3 ani, anunță Administrația Prezidențială. Cu doar o zi înainte, preşedintele se declara indecis cu privire la momentul numirii.

Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că s-a întâlnit cu persoana propusă de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, pentru funcția de șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Daniel Constantin Horodniceanu.

"Am avut o discuție, evident. Eu vreau să cunosc oamenii pe care îi numesc în funcții. Am avut o întâlnire", a declarat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Daniel Horodniceanu, propus la şefia DIICOT

Cu doar o zi înainte, la conferinţa de presă de luni, președintele a evitat să spună dacă a luat vreo decizie în privința șefiei DIICOT. "Acum săptămâna abia a început. În cursul acestei săptămâni voi lua o decizie şi o voi comunica public. Mulţumesc".

Jurnaliştii acreditaţi la conferinţă au insistat cu întrebările pe subiect, însă preşedintele a fost în continuare evaziv, lăsând de înţeles că procedura de numire a şefului DIICOT poate dura încă o perioadă bună. A doua zi, marţi, Administraţia Prezidenţială a emis comunicatul care anunţă numirea lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT.

Întrebare: Legat de şefia DIICOT, de ce nu aţi cerut o selecţie pe criterii de competenţă, cum a recomandat tot timpul Comisia Europeană şi în cazul unor viitoare proceduri veţi cere o astfel de selecţie?

Klaus Iohannis: Procedura este stabilită de lege şi ea a fost respectată.

Întrebare: Pe bază de interviu, care a fost acuzat de subiectivitate.

Klaus Iohannis: Da, procedura legală a fost respectată, drept pentru care mi s-a făcut o propunere. Eu cred că este de datoria mea să mă informez foarte bine înainte de a face o astfel de nominalizare. Am cerut, cum bine ştiţi, toate documentele de la CSM, am avut o discuţie destul de lungă cu candidatul şi voi lua o decizie în consecinţă.

Întrebare: Continui întrebarea. Dacă nu v-aţi edificat cu privire la domnul Horodniceanu, vă mai întâlniţi zilele acestea cu domnia sa? Sunt informaţii în acest sens.

Klaus Iohannis: Dacă este nevoie, mă mai întâlnesc o dată, de două ori, de trei ori, până mă lămuresc.

Întrebare: Dar ne răspundeţi săptămâna asta, nu?

Klaus Iohannis: Dacă este nevoie ne mai vedem, da.

Pe 9 aprilie, ministrul Justiției a anunțat că l-a propus pe Daniel-Constantin Horodniceanu, șef DIICOT — Serviciul Teritorial Iași, pentru funcția de procuror șef al DIICOT, transmite Agerpres.

Citeşte şi:  Un procuror i-a propus lui Klaus Iohannis să facă un SELFIE. Reacţia TRANŞANTĂ a preşedintelui

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ