Klaus Iohannis este la curent cu evoluția situației românului răpit în Burkina Faso

| 19 mai, 11:30

Președintele Klaus Iohannis este informat constant în legătură cu evoluția situației în cazul românului răpit în Burkina Faso.

"Președintele României este informat constant în legătură cu evoluția situației. Administrația Prezidențială are reprezentant în celula de criză de la MAE", au precizat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, citați de Agerpres.

Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso analizează știrea de presă cu privire la mesajul audio referitor la cetățeanul român, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și:  Răpirea românului în Burkina Faso, revendicată de o grupare jihadistă. MESAJUL transmis de terorişti Guvernului român


"Autoritățile române competente reprezentate în Celula de criză interinstituțională convocată de MAE după răpire verifică în regim de urgență veridicitatea informațiilor prezentate în știrea de presă, inclusiv a mesajului audio. Celula de criză interinstituțională convocată de MAE (din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială) lucrează în permanență pentru gestionarea situației", a precizat MAE.

Conform comunicatului, împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile și gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naționale (SIE, SRI, MApN) care sunt reprezentate în celula de criză convocată de MAE depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român.

"Fiecare instituție acționează cu instrumentele și metodele specifice de acțiune, conform competențelor stabilite prin metodologia aprobată de CSAT. De asemenea, Celula de criză interinstituțională continuă să colaboreze strâns cu partenerii internaționali ai României", a mai informat Ministerul român de Externe.

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie printr-un mesaj audio semnat de cel care se prezintă drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, mesaj care a fost difuzat luni seară de agenția mauritană Al-Akhbar, relatează AFP.

Afirmând că vorbește în numele lui "Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune", autorul acestei înregistrări în limba arabă "face apel la Guvernul român să acorde o atenție serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului deținut de grup".

"Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului dacă întârzie să profite de ocazia care îi este oferită de a-și elibera cetățeanul", se afirma în înregistrare, într-o aparentă referire la lipsa negocierilor cu Bucureștiul, notează AFP.

Românul, agent de securitate într-o mină de mangan la Tambao, în nordul Burkinei Faso, în apropiere de frontiera cu Niger și Mali, a fost răpit la 4 aprilie de oameni înarmați care purtau turbane, dar până în prezent nu a fost avansată nicio revendicare considerată credibilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ