George Maior despre românul răpit în Africa: Nu suntem scutiți de pericolul terorist

| 19 mai, 12:16

George Maior, fostul director al SRI, atrage atenția că România nu este scutită de pericolul terorist și susține că faptul că țara noastră este țintă generică pentru multe organizații teroriste trebuie să dea de gândit autorităților să implementeze sau să elaboreze legislația în domeniu.

George Maior avertizează asupra pericolelor care pot viza cetăţeni români aflaţi în diverse zone ale globului, cetăţeni care trebuie şi ei protejaţi. Declaraţia vine în contextul revendicării răpirii românului din Burkina Faso de către o grupare jihadistă.

"Îmi pare rău să aflăm asemenea vești. Din păcate, nu am informații, unii au, probabil, și SRI și SIE au atribuții. Eu am spus că aceste riscuri vor crește. Atrag serios atenția că nu suntem scutiți de pericolul terorist și iată că nu este vorba doar de teritoriul național, care este bine protejat, spun eu, este vorba și de cetățeni români peste tot pe glob și faptul că România este țintă generică pentru multe organizații teroriste trebuie să dea de gândit autorităților și să implementeze legislația sau să elaboreze legislația pentru care la un moment dat m-am bătut și am pierdut", a declarat Maior la Parlament, întrebat cum comentează cazul românului răpit în Burkina Faso.

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie, într-un mesaj audio semnat de cel care se prezintă drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, și care a fost difuzat luni seară de agenția mauritană Al-Akhbar, relatează AFP.

"Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului dacă întârzie să profite de ocazia care îi este oferită de a-și elibera cetățeanul", au ameninţat jihadiştii.

Citeşte şi: Răpirea românului în Burkina Faso, revendicată de o grupare jihadistă. MESAJUL transmis de terorişti Guvernului român

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ