Traian Băsescu, despre cazul românului răpit în Burkina Faso: atenţionez că procesele teroriste se vor amplifica

| 19 mai, 12:05

Traian Băsescu, fostul preşedinte, a vorbit despre situația românului răpit în Burkina Faso, spunând că reacția autorităților românești este slabă.

"Nu știu  dacă vă amintiți, dar eu am spus de la bun început că reacția este slabă, mai ales că este imposibil ca România să nu aibă resursele necesare pentru a afla măcar zona cu aproximație unde se află românul răpit. Se întâmplă ca la o lună, o lună și ceva, să aflăm unde se află românul nostru. Cred că în aproape toată Afirca românia poate obține informații, dar este o slabă înțelegere a ce înseamnă acte de terorism. Eu am considerat atunci cu teroriștii din Irak un atent la siguranța națională, o agresiune la adresa Românie. Nu poți s-o tratezi altfel când un cetățean de-al tău este răpit", a spus  Băsescu la B1 TV.

Întrebat ce va urma de acum încolo, fostul președinte a spus că vor trebui desfășurate operațiuni "conduse de președinte sau de premier".

"Atenționez că procesele teroriste se vor amplifica și, dacă statul român o să pară slab, vom avea multe atentate teroriste și răpiri. Grupurile teroriste asta caută, state slabe", a mai explicat Traian Băsescu.

"Nu avem nicio lege care să spună ce să facem în aceste situații. Avem o practică care spune că lucrurile acestea nu se rezolvă în CSAT, ci într-un cerc restrâns cu președintele sau premierul în capul mesei", a conchis fostul președinte.

Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune a revendicat, într-o înregistrare audio difuzată de agenţia mauritană Al-Akhbar, răpirea românului  în Burkina Faso în aprilie.

De asemenea, gruparea "îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului". 

Românul, ofiţer de securitate într-o mină de mangan din Tambao, în nordul Burkina Faso, în apropiere de frontiera cu Nigerul şi Mali, a fost răpit pe 4 aprilie de către persoane înarmate care purtau turbane, o răpire care nu a făcut anterior obiectul niciunei revendicări considerate credibile.

 

Citeşte şi: Klaus Iohannis este la curent cu evoluția situației românului răpit în Burkina Faso

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ