Iohannis despre dosarele care i le-a predat Băsescu: Un lucru absolut rizibil

| 19 mai, 10:27

Klaus Iohannis povestește în ultima sa carte, "Primul pas", despre întâlnirea pe care a avut-o cu Traian Băsescu înainte de preluare a mandatului de președinte și despre presupusele dosare pe care fostul șef al statului i le-ar fi lăsat acestuia.

Președintele urmează să își lanseze, vineri la Târgul Gaudeamus cea de-a doua carte autobiografică - Primul pas. În paginile acesteia sunt surprinse momentele din campania electorală, dar și de după ce a devenit președinte. Se vorbește despre Traian Băsescu, Victor Ponta, colegi de partid, dar și despre Carmen Iohannis.

"în decembrie 2014, înainte de preluarea mandatului, am avut insă o intalnire cu fostul preşedinte, Traian Băsescu. Nu a fost o intrevedere care să aibă ca scop dezgheţarea relaţiilor dintre noi, ci o discuţie despre mandat şi despre anumite probleme concrete legate de politica externă.

Era important să existe acest dialog despre relaţiile care s‑au construit, despre ce anume a funcţionat şi unde mai trebuie făcute eforturi. S‑a speculat atunci că fostul preşedinte mi‑ar fi predat dosare intregi, lucru absolut rizibil. Nici nu mi‑a predat nimic şi nici nu aş fi preluat aşa ceva.

Rolul preşedintelui nu este acela de arhivar al naţiunii. Un regizor de film işi poate imagina o scenă in care un preşedinte ii lasă celuilalt un seif cu dosare ultrasecrete, dar in realitate nu există aşa ceva. Desigur, există documente strict secrete, dar ele au un regims pecific şi nu sunt păstrate in biroul meu de preşedinte.

In acelaşi interval, Traian Băsescu a reluat avertizările in legătură cu puterea crescută a serviciilor secrete.

Personal, nu m‑am simţit deloc avertizat. Făcuse deja nişte afirmaţii similare in timpul campaniei, şi acelea destul de deplasate. După ce a fost 10 ani preşedinte şi a tot lăudat Serviciile, era evident că a avut o contribuţie semnificativă la transformarea lor.", susține președintele Klaus Iohannis în noua sa carte "Primul pas", care va fi lansată sâmbătă la Romexpo în cadrul Târgului "Gaudeamus - carte de învățătură".

 

Citeşte şi: Victor Ponta, reacţie la criticile aduse de Klaus Iohannis în noua sa carte

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mai, 13:08
liviuioan
---365 . 5 = ? PASI
Urmeaza--GHIDUL TURISTIC---Pana acum , am aflat pe cine dispretuieste--noul locatar de la COTROCENI si e multi , toti de stanga .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ