DIICOT a anihilat o nouă grupare mafiotă: MAFIA VELŢENILOR

| 07 mai, 17:45

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat joi 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea grupării "Velţenilor", specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2011, membrii grupării au recrutat de pe raza judeţelor Sibiu, Alba şi Mureş, persoane de sex feminin vulnerabile, care proveneau din familii cu o situaţie materială precară şi un grad scăzut de educaţie, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul mai multor state europene, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi, scrie Agerpres.

S-a reţinut că femeile erau racolate de regulă sub pretextul că odată ajunse în străinătate vor presta activităţi de îngrijire a persoanelor vârstnice sau că vor desfăşura activităţi de prostituţie iar banii vor fi împărţiţi între membrii grupării şi persoanele care practică prostituţia.

După ce ajungeau la destinaţie, femeile erau obligate să practice prostituţia, fiind în permanenţă supravegheate de membrii grupului şi fiindu-le impuse condiţii stricte iar banii de pe urma practicării prostituţiei reveneau membrilor grupării.

Procurorii mai susţin că asupra victimelor era exercitată o puternică presiune psihică iar pentru a menţine controlul asupra acestora, membrii grupului recurgeau la ameninţări şi violenţe fizice (mutilarea prin secţionarea degetelor sau incizii cu obiecte tăioase în zona feţei).

De asemenea, membrii grupării au organizat şi sprijinit şi alte persoane în activitatea de exploatare a victimelor, pretinzând procent din câştigurile realizate de acestea.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii, 30 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciilor de Acţiuni Speciale Sibiu, Alba, Vâlcea, Braşov şi a Inspectoratului de Jandarmi Sibiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ