Accident aviatic. Băsescu vrea să-i decoreze pe moţii care au contribuit la salvarea victimelor

| 30 ian, 2014

Accident aviatic. Administraţia Prezidenţială a solicitat Primăriei comunei Horea o listă cu numele localnicilor care au participat direct la găsirea avionului căzut în Munţii Apuseni şi a victimelor accidentului, autorităţile locale presupunând că aceştia ar putea fi premiaţi de către şeful statului.

Accident aviatic. Secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, fost deputat PDL de Alba, a declarat, presei, că un consilier de la Administraţia Prezidenţială a solicitat trimiterea în cursul zilei de joi a unei liste cuprinzând numele tuturor sătenilor care s-au implicat în salvarea victimelor accidentului aviatic din 20 ianuarie, precum şi contribuţia avută de fiecare în parte în această operaţiune. Adresa cu solicitarea Administraţiei Prezidenţiale privind nominalizarea salvatorilor a fost trimisă Primăriei în urmă cu două zile, lista urmând să fie transmisă la Bucureşti în cursul zilei de joi, notează Agerpres.

"O să propunem peste 20 de persoane, la care trebuie să scriem exact ce au făcut în seara în care s-a prăbuşit avionul", a declarat Corneliu Olar, el însuşi implicat în acţiunea de salvare a victimelor. Secretarul din Horea a spus că nu li s-a menţionat de către reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale pentru ce anume au nevoie de această listă, una dintre presupuneri fiind că cei nominalizaţi ar putea fi premiaţi de către preşedintele Traian Băsescu.

Duminică, unsprezece săteni din Horea, primii ajunşi la locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, au primit, în semn de recunoştinţă, Crucea Arhiepiscopală pentru mireni, cea mai înaltă distincţie pe care Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia o poate acorda persoanelor din afara clerului, precum şi diplome de apreciere.

Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu, din satul Petreasa, Gheorghe Trif, Ioan Neag, Ioan Trif şi Sorin Trif, din satul Dârleşti, Ardelean Todea şi Petru Trif, din Zânzeşti, Valentin Nicola, Nicolae Oneţiu şi Corneliu Olar, din Horea, sunt cei 11 săteni din comuna Horea cărora ÎPS Irineu le-a acordat această distincţie pentru a onora 'gestul de înaltă omenie' dovedit de aceştia.

Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la 1.600 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului şi victimele au fost descoperite de către trei săteni din Horea, comună din judeţul Alba. Mai mulţi localnici au cărat victimele accidentului pe braţe circa doi kilometri până în locul de unde aceştia au putut fi preluaţi de tractoare şi maşini off-road.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ