Acţiunile BlackBerry scad cu 25% la bursă după anunţarea unor pierderi

| 28 iun, 2013

Acţiunile BlackBerry, producătorul canadian de telefoane mobile inteligente, au scăzut cu 25% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a bursei de la New York, după anunţarea unor pierderi trimestriale surprinzătoare şi a vânzărilor sub aşteptări, transmit Bloomberg şi Reuters.

BlackBerry, care nu a reuşit să concureze cu telefoanele mobile inteligente iPhone de la Apple şi Galaxy de la Samsung şi alte modele care folosesc sistemul de operare Android de la Google, a raportat o pierdere netă de 84 milioane de dolari, sau 16 cenţi pe acţiune, în perioada martie-iunie 2013. În perioada similară din 2012 compania canadiană înregistra pierderi de 518 milioane de dolari, sau 99 de cenţi pe acţiune. 

Excluzând elementele excepţionale, BlackBerry a raportat pierderi din operaţiunile continue de 67 milioane de dolari, sau 13 cenţi pe acţiune, la venituri de 3,1 miliarde de dolari. Analiştii se aşteptau la un profit de 6 cenţi pe acţiune, la venituri de 3,36 miliarde de dolari. 

Anul acesta BlackBerry a lansat două noi smartphon-uri, Z10 şi Q10, prin care speră că-şi va redresa situaţia financiară. Compania a anunţat că a livrat 6,8 milioane de telefoane mobile inteligente în perioada martie-iunie 2013, în creştere cu 13% comparativ cu precedentele trei luni.

Investitorii cer de mai multe luni un nou lider care să revitalizeze linia de produse a RIM şi să resusciteze imaginea companiei. RIM, cândva cea mai valoroasă companie din Canada cu o valoare de piaţă de peste 80 de miliarde de dolari, are în prezent o valoare de piaţă de 8,9 miliarde de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ