Adevarata știre a zilei: O nouă rată la FMI - un pas în plus pentru ieșirea din datorie

| 24 feb, 17:55

Practic, Guvernul Ponta achită acum datoriile României din perioada Băsescu/PDL, făcute în 2009-2010.

În timp ce dosarele Elenei Udrea fac deliciul mass-media de mai bine de câteva săptămâni, iar Opoziția este ocupată cu demersurile de preluare a puterii, indifirent prin ce mijloace, știrile cu adevărat importante, precum cele din zona economiei naționale, trec pe plan secund. Una dintre aceste știri, care trebuia să țină prima pagină a ziarelor de astăzi, dar pe care puțini jurnaliști au tratat-o la adevărata sa importanță, se referă la noua tranșă pe care România a plătit-o către FMI din împrumutul contractat în 2009.

Țara noastră a plătit, luni, încă 162 milioane euro către Fondul Monetar Internațional din împrumutul stand-by contractat de către guvernul PDL (azi PNL), potrivit Ministerului Finanțelor Publice. Încă de la începutul anului, România a rambursat peste 1,567 miliarde euro către FMI, Uniunea Europeană și Banca Mondială. Totalul sumei pe care țara noastră trebuie să o ramburseze către cele trei instituții financiare se ridică la circa 1,860 miliarde euro în anul în curs. Vestea cu adevărat bună este că odată cu plata acestei datorii, vom depăși total perioada neagră a guvernării portocalii, condusă din umbră de către Traian Băsescu, guvernare care aproape falimentase România.

Citeşte şi: FMI recomandă sectorului bancar restructurarea bilaterală a creditelor în franci

Practic, Guvernul Ponta achită acum datoriile României din perioada Băsescu/PDL, făcute în 2009-2010. Același Cabinet, criticat vehement pentru politicile implementate și pentru „starea economiei”, reușește ca, pe fondul performantelor economice și ale prevederilor acordului, să plătească înapoi datoria făcută de cei care astăzi activează sub numele de „noul PNL”. Dacă pentru noii liberali se pare că este suficientă schimbarea numelui pentru a șterge cu buretele o perioadă neagră din istoria României, pentru românii pe spinarea cărora exponenții regimului Băsescu s-au lăfăit în lux, aceste lucruri nu sunt ușor de uitat.

Extrem de grav este faptul că, aceiasi oameni care au furat și îndatorat România, confirmările venind acum din zona Justiției, vor să se întoarcă la putere, ironia fiind că vor să-i pună în funcții cheie pe aceiași politiceni cu probleme care au condus la dezastrul economic din perioada Băsescu – PDL, respectiv Predoiu, Blaga, Ialomițianu, Boagiu, iar lista poate continua.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 10:22
cantautor
2009...........
"Băsescu – PDL, respectiv Predoiu, Blaga, Ialomițianu, Boagiu, iar lista poate continua."
si cu voia Dvoastra,ultimul pe lista,ministru in relatia cu Parlamentul,in Guvernul BOC+PSD-2009,Ponta Victor Viorel..
25 feb, 12:00
Adam
Afacere tip franciza
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ