Predoiu își dă singur cu bâta după ceafă în problema taxelor

| 24 feb, 18:35

După ce Cătălin Predoiu, premierul din umbră al noului PNL, și-a asumat modificările propuse de Executiv ca venind din programul de guvernare pe care liberalii urmează să-l lanseze, luni, prim-vicepreședintele PNL a susținut că aceste măsuri nu pot fi aplicate.

După aproape o săptămână de bâlbe, liberalii s-au mobilizat ieri în a critica, pe o singură voce măsurile de modificare a Cod Fiscal și Codului de procedură fiscală propuse de Guvernul Ponta. Vocea a aparțiunut, bineînțeles, celui care râvnește la funcția de premier, respectiv Cătălin Predoiu. Astfel, am fost puși în situația în care cel mai mare partid de Opoziție, cu o ideologie de dreapta, pune bețe-n roate implementării unor măsuri de relaxare fiscală. Practic, după ce Predoiu, premierul din umbră al noului PNL, și-a asumat modificările propuse de Executiv ca venind din programul de guvernare pe care liberalii urmează să-l lanseze, luni, prim-vicepreședintele PNL a susținut că aceste măsuri nu pot fi aplicate. Motivul? Teoria nu se pupă cu practica în cazul de față pentru că guvernarea nu este asigurată de un partid de dreapta.

Citeşte şi: Ce măsuri din noul Cod Fiscal ar putea intra ȋn vigoare mai devreme

O recapitulare simplă aduce în prim-planul memoriei colective faptul că același partid (dar sub o altă denumire) care în 2010, la guvernare fiind, anunța majorarea TVA de la 19% la 20%, se opune astăzi împotriva scăderii taxei pe valoare adăugată. Ceea ce lasă de înțeles PNL, prin vocea lui Predoiu, se traduce prin intenția liberalilor de a păstra o valoare ridicată a fiscalității în România, poate chiar și după preluarea puterii. Este adevărat că Opoziția a fost luată prin surprindere de propunerile venite din partea Guvernului Ponta, confirmându-se faptul că  singurele acțiuni concrete sunt poate doar cele din zona de imagine, iar nu cele aplicate în realitatea politică și economică. Pentru un guvern alternativ, munca liberalilor lăsă  mult de dorit – pornind de la lipsa inițiativelor, refuzul de a face Opoziție constructivă, bazată pe argumente raționale și proiecte concrete, și până la proiectul de guvernare învăluit în mister, al cărui proces de realizare a fost unul total lipsit de transparență – PNL demonstrând că sigur obiectiv este acela de a prelua puterea.

Opoziția de dragul opoziției nu trebuie să-și aibă locul în politică, indiferent de miză, iar asta pentru că, în definitiv, vorbim despre binele general, binele tuturor românilor. Liberalii par să omită acest aspect din moment ce, recunoscând tacit că măsurile propuse de Ponta sunt unele binevenite pentru economie (și Predoiu a recunoscut acest lucru), tot se opun vehement modificărilor Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală, iar odată cu acestea șansei stimulării creșterii economice și creării de noi locuri de muncă în România.

Citeşte şi: Ponta: PNL e împotriva reformelor fiscal-economice propuse de noi. "Sunt conservatori, nu liberali"

Victor Ponta a declarat că ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal, doar în cazul în care acest proiect riscă să nu fie adoptat în circuitul legislativ în această sesiune parlamentară, dar acest lucru nici nu trebuie luat în considerare, liberalii având datoria de a vota modificările și doar dacă ar fi să ne luăm strict după ideologia de dreapta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ