România, ȋn clubul de elită al statelor UE care stau bine din punct de vedere economic

| 26 feb, 16:41

Ţara noastră beneficiază de o economie puternică, iar comisarul european Pierre Moscovici consideră că este nevoie doar de monitorizare și acțiune ȋn planul politicilor. Din aceeași categorie cu țara noastră mai fac parte Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia sau Marea Britanie.

Comisia Europeană a anunțat că deschide procedura de dezechilibru macroeconomic pentru mai multe țări membre din cadrul UE, inclusiv pentru România, care se situează ȋn categoria cea mai puțin riscantă dintre cele identificate, alături de țări precum Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia sau Marea Britanie. Pe de altă parte, Germania se ȋncadrează ȋn poziții mai dificile, care necesită acțiuni politice decisive.

Citeşte şi: Comisia Europeană a clasat 21 de acțiuni împotriva României

Comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare Pierre Moscovici a precizat că „ ȋn România dezechilibrele au fost semnificativ reduse, dar riscul implementarii reformelor rămâne, mai ales că România intenționează să iasă din programul de asistență ȋn acest an, de aceea am decis să includem România pentru prima dată ȋn procedura de dezechilibru macroeconomic". Altfel spus, dacă România și-ar fi continuat colaborarea cu FMI nu ar fi fost inclusă ȋn această categorie.

Cu toate acestea, țara noastră beneficiază de o economie puternică, iar comisarul Moscovici consideră că este nevoie doar de monitorizare și acțiune ȋn planul politicilor. Din aceeași categorie cu țara noastră mai fac parte Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia sau Marea Britanie. Ȋn schimb, există țări, precum Germania, Irlanda, Spania, Ungaria și Slovenia, ȋn cazul cărora comisarul Moscovici consideră că se impun acțiuni politice decisive.

Citeşte şi: TOP cele mai mari salarii minime din UE. Din 2008, salariul în România s-a dublat

Astfel, România nu se află ȋn nicio situație alarmantă. Ȋntr-adevăr există un risc pentru țara noastră, dar unul minor, ce necesită doar monitorizare și nu acțiuni politice decisive ca ȋn cadrul Germanie. De fapt, țara noastră se află inclusă ȋn această categorie doar ca urmare a faptului că renunță la parteneriatul cu FMI. Din fericire, România este astăzi una dintre cele mai stabile economii din spațiul european, dovadă că suntem ȋn aceeași categorie cu state europene mult mai dezvoltate și mai stabile d.p.d.v. macroeconomic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ