Adevărul despre moțiunea de cenzură a PNL

| 02 mai, 2014

Moțiunea clocită de Antonescu este pe cale de a fi lansată la apă... și apă va lua, la galoși. De ce spunem asta? Din cele 19 pagini ale documentului, în fapt o lungă înșiruire a motivelor pentru care guvernul Ponta trebuie demis, nu rezultă cu claritate decât că PSD și în speță Victor Pionta îi stau în gât liderului PNL.

Și cum nu i-ar sta, căci e foarte frustrant să vezi cum cuiva îi iese guvernarea și fără indispensabilii liberali, sau mai bine zis fără tot circul specific în care a constat contribuția personală a lui Crin Antonescu la 3 ani de USL.

Dar documentul, plin de vorbe mari și goale, este doar o ”declarație politică” în adevăratul sens negativ al expresiei. Cum să iei în serios declarații sforăitoare precum aceasta: “Pe  agenda actualei guvernări tronează la loc de cinste solidaritatea cu corupția și frăția roșie în detrimentul altor măsuri asumate prin programul de guvernare, constituie motive temeinice şi suficiente pentru a depune această moţiune de cenzură şi a cere Parlamentului să denunţe unilateral contractul cu acest Guvern şi să-i retragă sprijinul politic” ? În plus, să ceri majorității parlamentare să tundă propriul guvern, suținut de această majoritate, doar pentru că nu-ți tihnește ție, Antonescu, trădarea și noua colaborare cu Băsescu, e prea de tot... În chiar rândurile moțiunii menționate se recunoaște existența acestei majorități, dar i se minimizează importanța pe motiv că ar fi ”artificială și de conjunctură”. Serios? Și noi care ne imaginam că majoritățile, ca și alianțele sunt aproape întotdeauna de conjunctură... Conjunctura în acest caz se numește ”regimul Băsescu”, care trebuie înlăturat.

Înainte să iasă, conjunctural, din alianța în care s-a dovedit până la urmă că a stat 3 ani – tot conjunctural- Crin Antonescu nu părea să aibă dificultăți de asimilare în această privință.
Are vreo ”neșansă de ghinion” să treacă această moțiune? Absolut niciuna, cu toate că recentele declarații liberale referitoare la definitvarea și depunerea acesteia undeva după 5 mai i-au făcut să ridice capul depoptrivă pe Predoiu, de la PDL și pe Udrea, de la PMP. Și atunci, dacă nu sunt șanse să treacă această moțiune, ce rost are ea? Este o întrebare îndreptățită și presupunerea noastră este că, vorba lui Antonescu, interesul în lansarea unei moțiuni fără șanse este conjunctural.

În primul rând că oamenii lui Băsescu speră ca această moțiune să introducă un subiect într-o campanie altfel săracă în teme. În al doilea rând, tot oamenii lui Băsescu privesc cu reală îngrijorare spre perspectiva unei refaceri a USL, în urma eșecului liberal la europarlamentare. Din acest punct de vedere, orice efort este justificat pentru băsiști pentru a distanța și a învrăjbi și mai mult PNL cu foștii aliați. Moțiunea de cenzură nu poate trece, din rațiuni de majoritate parlamentară, dar ar putea turna o picătură de venin în plus în cupa amară a reîmpăcării USL de după 25 mai, pentru că dovedește clar că PNL a bătut palma cu BUBA (Băsescu, Udrea, Boc, Anastase)...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mai, 2014
fan Sultanescu
lui Ponta nu ii este frica de motiune...ca guvernul va "lua" apa
tocmai a primit echipament de polo
are si cizme si barca si 4 jandarmi sa-l traga...
hai USD+ala micu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ