Adrian Ciobanu, reales preşedinte al Federaţiei Române de Patinaj pentru încă un mandat de 4 ani

| 16 iun, 2014

Adrian Ciobanu, candidat unic, a fost reales luni preşedinte al Federaţiei Române de Patinaj pentru încă un mandat de 4 ani (2014-2018), cu prilejul unei adunări generale de alegeri care a avut loc la sediul FR de Rugby şi la care au participat 10 structuri afiliate, cu un total de 20 voturi.

În urma unei şedinţe care a durat peste 5 ore, în care unii membri cu drept de vot au pus sub semnul întrebării validitatea alegerilor din cauza nerespectării statutului, Adrian Ciobanu a fost reales preşedinte cu 17 voturi pentru, 2 împotrivă şi 1 abţinere. Alegerile s-au derulat în absenţa unui reprezentant al MTS şi legalitatea lor va fi probabil decisă în instanţă. De altfel, marţi, are loc o altă adunare generală a FR de Patinaj, convocată de un Comitet de iniţiativă din care fac parte foştii mari sportivi Cornel Gheorghe şi Mihaela Dascălu, la care sunt aşteptaţi reprezentanţi de la 29 de cluburi, care probabil vor alege o nouă conducere a federaţiei. MTS, care nu mai finanţează FR de Patinaj din decembrie 2012, va trebui să recunoască una din conduceri sau va lăsa instanţa să facă acest lucru. Comitetul de iniţiativă a convocat adunarea generală de alegeri din cauză că preşedintele a întârziat să facă acest lucru, dar apoi a convocat de asemenea o altă adunare generală.

La alegerile de luni, Horia Timiş a fost ales vicepreşedinte la patinaj viteză, iar Maria Loffler vicepreşedinte la patinaj artistic, care l-a învins pe contracandidatul Marius Negrea cu 15-5.

În schimb la funcţia de secretar general, Eugen Imecs a decis să se retragă, principalul motiv fiind că această funcţie nu este retribuită din cauza situaţiei de la federaţie.

În Consiliul federal au mai fost aleşi ca membri Costin Gheorghe (patinaj viteză), Radu Dorin (patinaj viteză), Olga Nagy (patinaj artistic), Elena Codruţa Ivan (patinaj artistic) şi Daniela Niţă (patinaj role).

În anul 2013, fără subvenţie de MTS, FR de Patinaj a realizat venituri de circa 250.000 lei şi a avut cheltuieli de peste 700.000 lei, astfel că federaţia are în prezent un deficit de circa 453.000 lei. FR de Patinaj a rămas fără finanţare de la MTS din decembrie 2012, când un audit financiar a dezvăluit o serie de nereguli privind cheltuirea banilor de către preşedinte.

Adrian Ciobanu a anunţat că a dat în judecată persoanele care au efectuat auditul, şi implicit MTS, şi s-a arătat optimist în privinţa reluării finanţării.

Preşedintele FR de Patinaj a deplâns faptul că activitatea nu s-a putut desfăşura normal, din cauza acţiunilor foştilor membri ai Consiliului federal, care au înaintat împotriva lui 3 moţiuni de cenzură şi au divizat lumea patinajului.

În absenţa subvenţiei de la MTS, FR de Patinaj a reuşit totuşi să organizeze competiţii din programul intern şi internaţional, iar Zoltan Kelemen s-a calificat în finala individuală de la JO 2014, unde a ocupat locul 23, şi prezenţe în finalele de la CE şi CM, unde s-a clasat al 21-lea. Au fost înregistrate performanţe notabile şi la competiţiile cu role sau patinaj viteză.

Din cauza problemelor financiare, un concurs internaţional, Crystal Skate, s-a desfăşurat la Galaţi fără numărul de arbitri solicitaţi de federaţia internaţională ISU, astfel că punctele primite de concurenţi au fost anulate. De asemenea, absenţa României de la Congresul ISU din acest an ar putea duce la sancţiuni. ISU finanţează anual FR de Patinaj cu circa 33.000-34.000 dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ