Adrian Mutu și-a anunțat retragerea din fotbal

| 08 ian, 22:15

Atacantul român Adrian Mutu și-a anunțat retragerea din activitate, joi, chiar în ziua în care a împlinit 36 de ani, potrivit canalului de televiziune Digi Sport.

''Nu mai vreau să vorbesc despre fotbal, m-am retras din activitate'', ar fi afirmat Mutu, care a refuzat să intre în direct la o emisiune televizată.

Totodată, cotidianul ''Gazzetta dello Sport'' a anunțat joi că Mutu nu va reveni la Fiorentina, după ce discutase cu antrenorul Vincenzo Montella să îl primească la antrenamente.

Mutu, care a ratat în toamnă un transfer în India, la FC Pune City, mutare blocată de FIFA, a pus capăt zvonurilor care dădeau ca posibilă plecarea sa la Guangzhou R&F, echipă chineză preluată de antrenorul Cosmin Contra.

Adrian Mutu și-a reziliat pe 26 septembrie contractul cu Petrolul Ploiești, echipă la care a evoluat începând din luna ianuarie 2014, după despărțirea de formația franceză AC Ajaccio.

''Briliantul'' și-a început cariera la FC Argeș Pitești, echipă la care a evoluat între 1996 și 1999, înainte de a se transfera la Dinamo București (1999-2000), de unde a făcut apoi pasul către Serie A, la Internaționale Milano (2000), unde nu a reușit însă să se impună. El a evoluat ulterior la Hellas Verona (2000-2002) și Parma (2002-2003), înainte de a fi achiziționat, în 2003, de puternicul club englez Chelsea Londra, care l-a concediat însă un an mai târziu, în urma unui un test pozitiv la cocaină, atacantul român primind și o suspendare de 7 luni din partea Federației engleze de fotbal.

După expirarea suspendării, Mutu a revenit în Serie A, unde a semnat un contract pe cinci ani cu Juventus, în ianuarie 2005, dar s-a despărțit de clubul torinez în vara anului următor, când s-a transferat la Fiorentina, echipă la care a rămas până în 2011. El a mai jucat apoi la Cesena (2011-2012) și Ajaccio, în campionatul Franței (2012-2014).

A strâns 77 de meciuri la echipa națională, pentru care a marcat de 35 de ori, fiind, alături de Gică Hagi, deținătorul recordului de goluri pentru prima reprezentativă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ