Adrian Năstase a scăpat de dosarul „Zambaccian II”. Procurorii i-au dat NUP

| 24 mar, 2014

Adrian Năstase a scăpat de dosarul „Zambaccian II”, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis neînceperea urmăririi penale pe numele fostului premier, al soţiei acestuia, Dana Năstase, a avocatei Marieta Anastasescu, dar şi a altor persoane vizate în acest caz.

În acest dosar, anchetatorii verificau modul în care fostul prim-ministru ar fi obţinut întregul imobil din starada Zambaccian. Ancheta a fost deschisă  în urma denunţului unei foste angajate a firmelor Vertcon şi Conimpuls, Cristina Popa.

Potrivit surselor citate, în 2008 şi 2009 procurorii DNA au solicitat Parlamentului începerea urmăririi penale în cazul lui Adrian Năstase, însă, solicitările au fost respinse.

În această cauză s-a verificat modalitatea de dobândire a imobilului din strada Zambaccian, celelalte dosare în care Năstase a fost condamnat neavând legătură cu modul direct de dobândire a imobilului, ci cu importul unor bunuri din China şi cu lucrări la imobilele din strada Christian Tell şi din localitatea Cornu, au mai arătat sursele citate.

Instanţa supremă i-a condamnat în 6 ianuarie, în dosarul "Zambaccian", pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat în aceeaşi zi.

Fostul premier a fost acuzat, în dosarul "Zambaccian", că în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ