ADRIAN NĂSTASE îi atacă dur pe TRAIAN BĂSESCU şi MONICA MACOVEI

| 25 mai, 11:22

Fostul premier Adrian Năstase susține că s-a săturat să tot audă cum s-au început defrișările ilegale de păduri și le cere tuturor celor care comentează să analizeze mandatul său de premier comparativ cu cei 10 ani de mandat ca președinte ai lui Traian Băsescu.

”In contextul dezbaterii noului Cod silvic, au apărut numeroase acuze legate de „defrisări” (in realitate „tăieri ilegale” – vezi definitiile din art 10 al Legii 46/2008) si de activitatea unei companii austriece in ceea ce priveste prelucrarea lemnului.  Ca de obicei, atunci când apare un scandal public, cei vizati doresc să arunce „pisica moartă” peste gard, in trecut.

M-as fi asteptat ca specialistii in silvicultură să iasă si să explice ce s- intâmplat in acest domeniu inainte de regimul Băsescu si, apoi, in timpul regimului Băsescu. Nu s-a intâmplat asa. M-as fi asteptat ca cei din conducerea Romsilva să explice unde s-a gresit in acesti ani dar si ce s-a realizat.

In aceste conditii, m-am gândit că ar fi util să reamintesc unele aspecte legate de abordarea guvernului pe care l-am condus, in chestiunea pădurilor.

O primă observatie.  Simplificând, Legea 18 a permis retrocedarea doar a unui singur hectar de pădure. Ulterior, legea 1/2000 a permis retrocedarea a maximum 10 ha. Mult mai generosi, Băsescu, Macovei si Flutur au permis prin Legea 247/2005, restitutio in integrum, eliminând limitele pentru retrocedările de păduri, simplificând foarte mult si sarcina probei. In acest fel, Regia Natională a Pădurilor, care avea aproximativ, 4,6 milioane hectare a rămas doar cu vreo 3,2 milioane, proprietarii celor peste un milion de hectare retrocedate venind la portile firmelor austriece să vândă lemnul tăiat. Nimeni nu a iesit să explice aceste lucruri care au schimbat fundamental situatia pădurilor si interesele imediate ale noilor proprietari.

PS Am adăugat o fotografie, din 2008, când, in campania mea pentru postul de deputat de Mizil, am plantat, cu o echipa de 100 de tineri, câte doi puieți de mar si de prun, in gospodariile din colegiu. Sper ca s-au prins si dau deja fructe…”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mai, 22:24
VASILE
OFERTA
Cu cât credeţi mai mult că ceva este real, cu atât e mai posibil să devină realitate. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]
25 mai, 15:38
iliescovici
realizari mandat aDRIAN nASTASE
Sub mandatul FOSTULUI PUSCATRIAS s-au realizat urmatoarel
Privatizari in defavoarea Romaniei- s-a facut public
Coruptia si banditismul a atins cote inimaginabile
Imaginea se stat corrupt pina in maduva oaselor era cunoscuta si la eschimosi.
Romania s- a umplut de mature Tamara pe care nu le -a intrebat nimeni de provenienta averilor colosale.
Carti scrise prin puscarii care au valoare zero.
Un individ grandoman si gretos in acelasi timp , o familie de burghezi mizerabili , inconjurat de o haita de penali.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ