Adrian Năstase: Traian Băsescu a apelat la un chirurg trimis în judecată de un apropiat

| 17 aug, 2013

'Faptul că preşedintele Traian Băsescu a apelat la unul din cei mai buni chirurgi de inima pentru a-l asista pe Cioabă, dincolo de unele raţiuni electorale, are un fundament uman, dar este incredibil faptul de a apela acum la un medic, anchetat şi trimis în judecată de către un apropiat - Daniel Morar - pentru asistenţă acordată unui alt pacient, e adevărat, adversar politic, susţine fostul premier Adrian Năstase, sâmbătă, într-o postare pe blogul personal.

'Oare, în urmă cu un an, atunci când mă aflam la Spitalul Floreasca, l-o fi sunat Traian Băsescu pe Şerban Brădişteanu să vadă ce s-a întâmplat cu fostul lui vecin? Nu am informaţii în acest sens. Ştiu doar că a spus public că era vorba de o prefăcătorie iar fostul său consilier, Monica Macovei, a cerut pedeapsa cu închisoarea pentru Bradişteanu pe motiv de 'favorizare a infractorului'. S-o fi gândit, vreodată, Băsescu la starea de spirit a medicului ce trebuie să realizeze, zilnic, operaţii complicate pe inimă, ştiind că urmează să meargă la DNA sau la instanţă? (...) Revenind la lecţia de dirigenţie a consilierului Chifu, care critică declaraţia premierului, considerând că este o problemă 'modul de exprimare', eu cred că Iulian Chifu ar fi putut să constate, mai întâi, lipsa de onestitate a celui pe care îl sfătuieşte, la Cotroceni', a subliniat fostul premier social-democrat.

În opinia acestuia, comentariul premierului Victor Ponta referitor la preşedintele Traian Băsescu a pornit probabil din uimire şi din revolta fata de un gest făţarnic.

'Cineva apropiat de Băsescu spunea că e vorba de ură politică şi, iată, din acest motiv, un prim ministru ar putea lăsa un om să moară. Nu despre asta era vorba, evident. (...) De-a lungul anilor, am avut prilejul sa observ conduita (inclusiv pe cea publică) a consilierilor preşedinţilor de la Cotroceni. În esenţă, rolul lor este acela de a-l consilia pe preşedinte. Uneori, ei trebuie să transmită (să citească) la anumite evenimente mesaje din partea preşedintelui. În vremea preşedintelui Iliescu, va amintiţi că vreun consilier să fi participat direct la bătălia politică? Eu, nu. Chiar dacă, în anumite cazuri, scriau texte pentru presedinte care conţineau anumite critici politice (de ex. formula 'capitalism de cumetrie'). Sau dacă puteau folosi un anumit tip de distorsionare (filtrare) a documentelor de la serviciile de informaţii. Dar, public, ei nu-şi prezentau opiniile. Erau ca un fel de diplomaţi, ţinuţi de obligaţia de rezervă în ceea ce priveşte manifestările publice. În timpul preşedintelui Constantinescu, din câte îmi amintesc, consilierul care a încălcat aceste reguli a fost Cristian Preda. Vă miră?', a argumentat Năstase.

Potrivit acestuia, din păcate, în timpul mandatelor lui Băsescu, consilierii săi, 'probabil încurajaţi de locatarul de la Cotroceni', iau parte direct la bătăliile politice şi dau declaraţii în care ataca partide şi oameni politici, iniţiază fundaţii şi partide politice, anunţă sondaje (favorabile pentru unii).

'Ceea ce este ciudat, este faptul că oameni relativ normali, unii dintre ei competenţi, serioşi, atunci când ajung în preajma lui Băsescu, la Cotroceni, par a se contamina cu obrăznicie şi tupeu. Eram tentat să scriu - în definitiv, 'cum e turcu' şi pistolul' dar poate că este vorba, mai curând de faptul că o fantomă bântuie prin Cotroceni', a adăugat Adrian Năstase.

Fostul premier a dorit să precizeze că rugămintea lui Traian Băsescu adresata doctorului Şerban Brădişteanu de a-l asista, în Turcia, pe Cioabă şi comentariul consilierului prezidenţial consilierului Iulian Chifu l-au determinat să scriu aceste rânduri.

Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a lansat vineri un atac dur la adresa premierului Victor Ponta, afirmând că 's-a sărit calul dincolo de orice nivel acceptabil', după ce preşedintele PSD l-a acuzat între altele de tupeu pe preşedintele Traian Băsescu.

'Vocabularul politic a depăşit demult nivelul acceptabil de bunul simţ, respect şi buna creştere. Cred că deja s-a sărit calul dincolo de orice nivel acceptabil, iar lipsa de respect faţă de competitorii politici se duce în spaţiul anulării proprie calităţi de om. Cum am putea altfel califica afirmaţii de tipul 'a avut nesimţirea' sau 'are tupeu', mai ales dacă cel vizat e o persoana ce ţi-ar putea fi, prin vârstă, chiar tata. Dacă presa a deschis şi ea spaţiul expresiilor dure, în special în spaţiul electronic şi scris, totuşi în zona politică cred că această tendinţă trebuie oprită, pentru sănătatea spaţiului public şi pentru nivelul de civilizaţie al românilor, pentru însăşi educaţia copiilor noştri. Îmi anunţ profundul dispreţ pentru persoanele ce împing lucrurile în această direcţie! Politicienii nu sunt fete mari, trebuie să aibă stomac puternic, dar sunt complet în dezacord faţă de un asemenea mod de exprimare!', a scris Iulian Chifu pe reţea de socializare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ