ADRIAN SÂRBU către angajaţi: Stergeţi toate e-mailurile!

| 03 feb, 09:50

Adrian Sârbu şi-a petrecut noaptea în spatele gratiilor. Omul de afaceri a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind urmărit penal în dosarul Mediafax, în care este  acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare. Sârbu a fost ridicat de la sediul agenţiei de ştiri şi a fost adus cu mandat la audieri.

Procurorii spun că omul de afaceri, prin intermediul Mediafax Grup, a folosit peste 300 de societăţi care erau ţinute în viaţă câte un an pentru a justifica ieşirea banilor. Banii erau ulterior plătiţi sub formă de drepturi de autor şi sporuri angajaţilor.

Adrian Sarbu a fost ridicat de la Mediafax, in timp ce, potrivit unor surse, avea o intrevedere cu Marian Vanghelie. Omul de afaceri a fost adus cu mandat la Parchetul General pentru audieri. A răspuns procurorilor la întrebări despre dosarul de spalare de bani si evaziune fiscala, in care grupul Mediafax, al cărui patron este, ar fi folosit peste 300 de societăţi care funcţionau câte un an, şi prin intermediu cărora erau vehiculate sume mari de bani, provenite din evaziune. 

Procurorii spun ca banii erau ulterior folositi pentru a fi plătiţi sub formă de drepturi de autori şi sporuri angajaţilor. Mai multe denunţuri spectaculoase au fost făcute, în ultimele zile, de foştii angajaţi ai lui Adrian Sârbu, ţinuţi în arest preventiv de peste 30 de zile. Aceştia au arătat că după declanşarea anchetei penale au primit mesaje din partea conducerii societăţii, în principal de la Adrian Sârbu, de a şterge e-mailurile care priveau activităţile societăţii. 

"Cele două firme, Digital şi Productiv, erau firmele prin care se plăteau aceste drepturi de autor. Adică se cesionau de către o parte dintre salariaţii care erau angajaţi pe Mediafax şi, ulterior, aceste drepturi de autor erau vândute lui Mediafax", a declarat Gheorghe Vâlceanu, avocatul directorului financiar al Mediafax, Sorin Dinu, în prezent aflat în arest.

Procurorii spun că prejudiciul adus statului in dosarul Mediafax este de peste 26 de milioane de euro. Pana acum, sute de persoane au fost audiate iar trei persoane din coducere au fost arestate preventiv.

Reacţia lui Lucian Mândruţă, după ce Adrian Sârbu a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 feb, 11:40
alina
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ