AEP a început controale pentru verificarea legalității finanțării materialelor de publicitate politică

| 01 feb, 18:21

Autoritatea Electorală Permanentă anunță că a început controale în București și în alte orașe din țară pentru a verifica legalitatea finanțării materialelor de publicitate politică și îi invită pe cetățeni să trimită sesizări cu privire la astfel de materiale, transmite Agerpres.

"AEP a demarat deja controale la nivelul municipiului București și al altor orașe din țară, pentru a verifica legalitatea finanțării materialelor de publicitate politică, unele dintre acestea fiind amplasate încă de la sfârșitul anului trecut", precizează AEP într-o postare pe pagina de Facebook.

Autoritatea Electorală Permanentă arată că rezultatele controalelor, în măsura în care se constată nereguli, vor fi făcute publice pe site-ul instituției.

"AEP apreciază participarea și implicarea cetățenilor, materializate în sesizări privind materialele de publicitate politică expuse în această perioadă. Astfel de sesizări, în măsura în care sunt însoțite de fotografii, sunt foarte utile pentru identificarea cheltuielilor partidelor politice și verificarea legalității acestora", precizează AEP.

Sesizările pot fi transmise la adresa de email: [email protected] sau [email protected].

AEP indică faptul că amplasarea materialelor de publicitate politică este condiționată, după caz, de avizele sau autorizațiile emise de autoritățile locale.

"Acțiunile de publicitate sau promovare electorală sunt reglementate de legislația electorală care conține reguli stricte referitoare la formatul materialelor de propagandă electorală, locul în care acestea pot fi amplasate și competența birourilor electorale de circumscripție privind modul de desfășurare a campaniei electorale. Prin urmare, legislația electorală se aplică numai acțiunilor de publicitate efectuate de către competitorii electorali după anunțarea oficială a datei alegerilor", explică AEP.

În ceea ce privește publicitatea politică și publicitatea electorală, AEP are competență să controleze legalitatea finanțării acestora.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 ian, 04:24
OffedRabe
lasix constipation side effect
Vincent FIMHWSMPJYOUuzHd 5 30 2022 digoxin and lasix

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ