Ajutorul de stat de 2.500 lei pentru telesalariaţi poate fi solicitat de firme. Prevederile importante de ştiut

| 16 sep, 13:17

Ajutorul de stat în valoare de 2.500 lei pentru fiecare angajat care munceşte de acasă, încadrat ca fiind în telemuncă, poate fi accesat de către firme. Sumele se vor aloca, în limitele fondurilor disponibile, până la sfârşitul anului.

Totuşi, ordinul Ministerului Muncii prevede o serie de aspecte care trebuie îndeplinite pentru a accesa aceste fonduri.

Ordonanţa prevede că în perioada de urgenţă salariatul să fi prestat minimum 15 zile de telemuncă, însă nu specifică faptul că acestea trebuie să fie consecutive, potrivit Avocatnet.ro.

De asemenea, actul normativ prevede că firma angajatoare nu trebuie să aibă activitatea suspendate sau este înregistrată în ţări cunoscute sub denumirea de "paradisuri-fiscale".

Citeşte şi Angajaţii români care muncesc de acasă încep să ducă lipsa mediului în care au fost obişnuiţi să lucreze

Trecerea la telemuncă trebuie să se regăsească în sistemul Revisal, însă modificarea trebuie făcută din primăvară.

Pentru a primi ajutorul de 2.500 lei, companiile vor trebui să demonstreze cheltuirea sumei, în maximum 30 de zile de la primirea fondurilor, altfel banii trebuie înapoiaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 dec, 19:06
IdergeMen
stromectol poux sans ordonnance
what company makes stromectol These data report aspects of heterogeneity and evolution of the cancer genome, signaling pathways, immune microenvironment, cellular composition and organization, and ultrastructure

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ