ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.Aproape 60.000 de angajaţi ai MAI asigură ordinea publică în turul II al alegerilor

| 16 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Peste 58.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi angajaţi de la alte structuri operative sunt mobilizaţi duminică pentru a asigura desfăşurarea procesului electoral în condiţii de deplină legalitate, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, 13.300 de angajaţi ai MAI au misiunea de a asigura ordinea publică iar 4.700 de specialişti vor fi implicaţi în soluţionarea sesizărilor electorale.

'34.200 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri asigură paza şi protecţia secţiilor de votare din întreaga ţară. Pentru gestionarea oricărei situaţii care poate apărea în cursul procesului electoral, la nivelul MAI a fost constituită o rezervă de 7.800 de oameni', a precizat Dajbog.

Oficialul MAI a amintit principalele reguli ale procesului electoral. Votarea a început la ora 7,00 şi se va încheia la ora 21,00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare este cel care declară votarea încheiată şi dispune închiderea secţiei. Persoanele care se află la ora 21,00 în sala unde se votează îşi vor putea exprima opţiunea.

Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu referire la ordinea publică este considerată contravenţie şi se sancţionează cu amendă ce ajunge până 4.500 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ