Alegeri prezidenţiale 2014: Tăriceanu promite că România va fi a şaptea putere a Europei

| 10 oct, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Candidatul independent susţinut de PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, a declara că în maximum un an va reuşi să convingă toate forţele politice din România să agreeze un proiect de anvergură naţională, 'România a 7-a putere a Europei', dacă va fi ales preşedinte.

Alegeri prezidenţiale 2014.  "Preşedintele României trebuie fie un factor de coeziune socială şi politică şi trebuie să enunţe un proiect de anvergură naţională. După aderarea la UE şi NATO, România nu a mai avut niciun proiect strategic. (...) Dacă vreţi, vă dau exemplul Acordului de la Snagov realizat de Ion Iliescu. Chiar dacă avem deosebiri ideologice, nu pot să nu apreciez la el ce a făcut bun. Iar acesta (pactul n.r.) a fost un lucru important pe baza căruia România a reuşit să găsească consensul pentru cele două proiecte mari, aderarea la NATO şi UE', a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Câţi bani au primit candidaţii în prima săptămână de campanie

El a adăugat că proiectul de anvergură naţională trebuie să obţină acordul tuturor factorilor importanţi din societate, inclusiv al Academiei Române, şi a menţionat că pentru obţinerea acordului forţelor politice va avea nevoie de maximum un an, dacă va fi ales preşedinte. 'Cu siguranţă, nu voi avea la dispoziţie un întreg mandat, dar obţinerea consensului, după părerea mea, poate să dureze un an, la finele căruia să pornim la treabă. Nu poţi expedia acest subiect în două luni, pentru că trebuie aduse la masă nu doar forţele politice, ci trebuie aduşi cei mai buni specialişti, mediul academic, să lucreze la acest proiect pentru a da încredere populaţiei că este un proiect realist, util. Nu este un proiect al preşedintelui, ci al ţării', a menţionat Tăriceanu.

Întrebat în ce măsură clasa politică este suficient de matură pentru a se ajunge la un consens în ceea ce priveşte un proiect de interes naţional, el a menţionat că 'actualul climat este minat de actualul preşedinte'. 'Până în ultima clipă, el (Traian Băsescu, nn) arată că nu este capabil să se schimbe şi duce acelaşi stil de politică păgubos pentru ţară', a afirmat Tăriceanu.

Referindu-se la întâlnirea avută cu autorităţile judeţene, Tăriceanu a apreciat eforturile făcute de acestea pentru realizarea instrumentului financiar Investiţii Teritorial Integrate şi a menţionat că judeţul Tulcea trebuie să fie unul din primele din ţară care să beneficieze de fondurile alocate de CE pentru Strategia Dunării.

'Am o ambiţie, să văd proiectul iniţiat în anul 2008, când eram premier, Strategia Dunării, prinzând contur, cu cât mai multe domenii enunţate atunci în Decalogul Dunării, o lucrare pe care am făcut eu, nu consilierii mei. Judeţul Tulcea ar trebui să fie unul din primii beneficiari ai fondurilor pe care ce le alocă CE pe Strategia Dunării. Sunt nu mai puţin de 10 domenii enunţate, mergând de la infrastructura fizică până la proiecte de refacere a navigabilităţii Dunării, a habitatelor naturale', a precizat Călin Popescu-Tăriceanu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
Alina Hr
Calin Popescu Tariceanu e respectat si apreciat in strainatate
14 oct, 2014
Laura Alexa
TARICEANU
Tariceanu respecta Constitutia si legile!!!
14 oct, 2014
Simona
Calin Popescu Tariceanu este singurul candidat competent si integru!
13 oct, 2014
Andrei Margineanu
Tăriceanu va fi un preşedinte demn, respectabil şi cu prestanţă.
Tăriceanu va fi un preşedinte cu viziune, nu un preşedinte al lucrului de mântuială făcut de azi pe mâine.
Tăriceanu va fi un preşedinte aflat de partea cetăţenilor, nu de partea partidelor politice sau,mai rău, de partea unui singur partid politic.
Este imposibil să conduci o ţară cu viziune liberală dacă nici măcar nu şti ce înseamnă adevăratul liberalism sau dacă tu nu te-ai comportat în prealabil ca un adevărat liberal.
Tăriceanu va fi un preşedinte care respectă familia şi valorile sale.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ