Iohannis serveşte PNL-ul pe tavă PDL-ului, cu garnitură de minciuni electorale

| 09 oct, 2014

Urmare a lipsei totale de experiență a lui Klaus Iohannis, la centru sau în teritoriu, PNL a devenit astăzi vioara a doua, deși a intrat în alianța cu PDL ca formațiunea politică mai mare, atât la nivel parlamentar, cât și la nivel local.

Intrat nu cu mult timp în urmă în politica mare ca o speranță pentru liberali, Klaus Iohannis se dovedește din ce în ce mai mult o mare dezamăgire.

În loc să reprezinte un vector al renașterii PNL, actualul președinte al formațiunii a reușit performanța, în doar câteva luni, să desființeze practic partidul, ducându-l în PPE și forțându-l la o alianță care ar trebui să se finalizeze prin contopirea într-un mare partid de dreapta, alături de fostul dușman de moarte, PDL. Urmare a deciziilor pe care Klaus Iohannis le-a impus de la preluarea formațiunii, la ora actuală liberalilor le-a mai rămas doar denumirea, cedând în rest pe toate fronturile în fața oamenilor lui Vasile Blaga.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Motivul a fost foarte bine explicat de Călin Popescu Tăriceanu, care, referindu-se la modul în care este condusă formațiunea liberală, remarca faptul că problema lui Iohannis este ”că nu are personalitate politică, nu are cunoștințe și experiență politică și el conduce astăzi partidul dus de mână și condus din spate de către Blaga, Predoiu și MRU”.

Iar rezultatele se văd cu ochiul liberal. Urmare a lipsei totale de experiență a liderului său, la centru sau în teritoriu, PNL a devenit astăzi vioara a doua, deși a intrat în alianța cu PDL ca formațiunea politică mai mare, atât la nivel parlamentar cât și la nivel local. Dovadă spre exemplu situația de la Cluj, unde PNL a cedat în favoarea democrat-liberalilor dreptul de a propune un înlocuitor pentru Horea Uioreanu în competiția pentru Consiliul Județean.

Dar, poate, cel mai dureros pentru liberali este că toate aceste cedări și umilințe se dovedesc a fi degeaba, în contextul în care Klaus Iohannis, cel pentru care PNL a acceptat să devină doar o roată la căruța PDL, nu este capabil să performeze electoral și va pierde foarte probabil cursa prezidențială. Nu trece zi a campaniei fără ca prezidențiabilul ACL să nu ofere celor care au avut încredere în el o nouă dezamăgire, dovedind că are vulerabilități pe toate fronturile. De la incapacitatea de a ține un discurs și până la minciunile repetate în care se tot încurcă cu privire la modalitatea în care și-a acumulat averea sau întâlnirile cu Băsescu, Klaus Iohannis nu a făcut în toată această perioadă decât să arate că nu este croit din materialul din care sunt făcuți liderii adevărați și că este complet nepotrivit să fie Președinte. Și, ca urmare, deznodământul competiției pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni în ceea ce îl privește este cât se poate de previzibil.

Citeşte şi: Călin Popescu-Tăriceanu candidat. Crin Antonescu: "Nu are nicio şansă"

Ceea ce, foarte probabil, îl va costa uriaș pe Klaus Iohannis, care, după pierderea alegerilor s-ar putea să se trezească peste noapte că scapă din mână și șefia PNL. Fiindcă este greu de crezut că liberalii vor mai accepta la conducerea partidului un personaj care i-a dezamăgit atât de crunt și care nu a reușit decât să aducă partidul la un pas de a fi mâncat cu fulgi cu tot de formațiunea condusă de Vasile Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
goPontaLukoil
Iohannis serveşte PNL-ul pe tavă PDL-ului, cu garnitură de minciuni electorale ?
Iar Ponta pare ca serveste interesele Lukoil...sa nu-i anchetam,ca au salariati,ca livreaza marfa la Oltchim,sa ne purtam cu manusi,fiindca sunt rusi?
ce,dau marfa pe gratis?
sa-i lasam sa fure statul in continuare?
preferam minciunile electorale

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ