Ionuţ Dumitru, şeful Consiliului Fiscal, în lupta politică. O fi bine?

| 10 oct, 2014

Ionuţ Dumitru este un economist cu opinii politice foarte conturate, de dreapta. Dacă din funcţia de expert al unei bănci de prestigiu, atacurile la adresa celor care „se bucură de subvenţia la căldură” sunt poate acceptabile, din funcţia de preşedinte al Consiliului Fiscal, o instituţie care se vrea imparţială, astfel de opinii nu sunt tocmai în regulă.

Consiliul fiscal este o instituţie independentă, după cum spune şi legea. Problema cu independenţa acestei instituţiie intervine atunci când liderul CF-ului îşi dă cu părerea despre cum ar trebui să fie sau cum ar trebui să nu fie următorii conducători ai României.

Ionuţ Dumitru, nu numai că spune publicului ce trebuie să facă următorul Guvern, indiferent care ar fi acesta, dar le transmite românilor cu certitudine faptul că următorul Guvern va mări taxele şi impozitele. Pe ce se bazează această informaţie? Atenţie! Pe experienţă.

Nu ştim dacă în atribuţiile de serviciu ale preşedintelui Consiliului Fiscal intră şi profeţiile dar chiar şi aşa, ne putem pune întrebarea cât se poate de legitimă: ce caută şeful Consiliului Fiscal în lupta politică?

Ionuţ Dumitrescu din calitatea de preşedinte al Consiliului Fiscal pune întrebări candidaţilor la funcţia de preşedinte al României, pentru că, nu-i aşa, se pricepe şi la politică. Preşedintele Consiliului Fiscal nu numai că îi ia la întrebări pe candidaţi, dar şi atrage atenţia viitorului preşedinte şi viitorului premier că vor trebui să se lupte cu deficitul pentru următorul buget.

Nu ştim de ce îşi face griji Ionuţ Dumitru pentru deficitul bugetar atâta timp cât proiectul de buget pe 2015 nu există în acest moment, dar putem să ne gândim că orice critică la adresa premierului se poate traduce într-un atac de sorginte politică, mai ales atâta timp cât aceste atacuri sunt lansate într-o sigură direcţie, cu un scop vădit electoral.

Întrebarea cheie: Ce caută şeful Consiliului Fiscal în lupta politică?

Cum se vede cursa prezidențială din afara României – Ponta este președinte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 oct, 2014
ferenci catalina
EXCLUSIV/Lotul DNA-EADS: 24 PSD, 12 PDL şi 4 PNL/În PSD va fi CUTREMUR
comisarul.ro • joi, 09 octombrie 2014, 20:49

Dosarul EADS va produce un adevărat cutremur în toată clasa politică din România. Însă cel mai afectat partid va fi PSD. 24 de actuali parlamentari şi foşti miniştri ai acestui partid vor fi incriminaţi în acest dosar aflat în faza aprinderii fitilului. Nici PDL nu va scăpa neafectat. 12 foşti sau actuali lideri ai acestui partid figurează în rechizitoriul procurorilor. PNL va scăpa mai uşurel. Prin plecarea la PRL, mulţi penelişti au crezut că vor fi scăpaţi de Ponta. Cel mai rău va fi afectat Cristian David, fost Troacă, a cărui lăcomie i-a impresionat pe anchetatori. El se află acum de-a dreapta lui Tăriceanu.

Prejudiciul, aflat de noi pe surse, este de peste 210 milioane de euro. În urma declanşării urmăririi penale din acest dosar numărul parlamentarilor români care vor fi acuzaţi de acte de corupţie va depăşi 50. Record absolut pentru Europa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ