Iohannis caută cu disperare imunitatea prezidențială

| 09 oct, 2014

Klaus Iohannis își dă cu stângu-n dreptul atunci când vorbește de Justiție, în condițiile în care el nu face altceva decât să tragă de timp în procesul în care este acuzat de ANI de incompatibilitate.

Klaus Iohannis demonstrează că este în stare să recurgă la orice fel de tertip pentru a amâna pronunțarea unei decizii definitive de către ÎCCJ. Edilul Sibiului trage de timp în ideea în care odată ajuns președinte, indiferent de verdict, el va fi protejat de imunitatea oferită de cea mai importantă funcție în stat.

Una zice, alta face! După ce a declarat, în nenumărate rânduri, că își dorește cu disperare finalizarea procesului pentru ca această speță să nu devină o temă de campanie electorală pentru contracandidații săi, Iohannis împinge, cât de mult se poate și cât îi permite legea, termenele legale. Pe scurt, imediat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul ANI, cele două părți implicate aveau obligația ca, în termen de 10 zile, să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, pentru ca procedura în cauză să poată continua. În timp ce ANI a depus documentul solicitat a doua zi, Klaus Iohannis încă nu s-a mobilizat în acest sens. Prezidențiabilul ACL mai are la dispoziție destul de puțin timp, respectiv până vineri, dar întrebarea care se impune în această situație se referă la interesele pe care le-ar putea avea Iohannis de pe urma tegiversării acestui proces.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, INCOMPATIBILITATE. Termen în dosarul candidatului ACL

În condițiile în care un asemenea proces pe rol în campania electorală pentru câștigarea funcției de președinte al României este o piatră de moară de gâtul lui Iohannis, menținând o doză de îndoială și suspiciune în ceea ce-l privește, candidatul ACL pare să joace puternic sub deviza riști și câștigi. Chiar dacă amânarea unei sentințe care ar putea, în egală măsură, să-i demonstreze nevinovăția și să devină un imbold pentru nehotărâți, Iohannis preferă să tragă de timp, să spere că va câștiga alegerile și, odată cu asta, mult dorita imunitate. Cu atât mai mult se teme prezidențiabilul de un verdict nefavorabil, cu cât acesta ar putea fi prins chiar în capcana propriilor declarații. „Dacă pierd procesul cu ANI, voi face un act de moralitate, un pas cu care vor fi toţi foarte mulţumiţi”, este ultima declarație a lui Iohannis, după ce în urmă cu puțin timp afirma că este pregătit să continue lupta pentru Cotroceni indiferent de decizia ÎCCJ.

Ceea ce nu pare să realizeze edilul Sibiului este faptul că tocmai acest tip de comportament atrage atenția cu privire la nevinovăția sa. La fel ca în cazul lui Băsescu, care, inculpat în dosarul Flota și-a găsit liniștea după ce s-a instalat în fotoliului prezidențial în 2004, Iohannis caută cu disperare imunitatea prezidențială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
Ion Anghel
evident !!!
in sfarsit un articol ce il pot sustinee !!! mi se pare absolut dezagreabil faptul ca omul asta nu a mai vazut nicio alta solutie de a ocoli procesul si se asteapta sa aibe imunitate !!! e ceva ingrozitor. sa ne conduca un om atat de corupt nu as putea sa imi inchipui ce s-ar intampla cu tara asta !
09 oct, 2014
goPontaLukoil
marlania lui Pandele nu se trateaza ..
Ţinând cont de calitatea oficială a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, de faptul că a prezentat şi modelul de „bun familist”, în persoana domnului Victor Ponta şi nu în ultimă instanţă de propria experienţă, îmi permit să-i adresez două întrebări de ordin general:

Pentru ca un candidat să fie un bun preşedinte, câţi copii trebuie să aibă, câte neveste, sau după caz, câţi bărbaţi?

Pentru ca un candidat să fie încadrat în categoria de „bun familist”, deci să fie un bun preşedinte, este suficient să îşi părăseşti nevasta cu care ai un copil, şi imediat să te căsătoreşti din interes cu fata unui şef ierarhic, sau mai trebuiesc îndeplinite şi alte cerinţe sau misiuni?

Deşi nu are nicio legătură cu afirmaţiile făcute în exerciţiul funcţiei, dar ştiind că are o familie completă şi se consideră o bună familistă, deci sunt îndeplinite condiţiile pentru o viitoare candidatură la Preşedinţia României, o rog pe doamna Gabriela Vrânceanu Firea Pandele să-mi spună cât a investit în educaţia şi instruirea fiului ei Tudor Ştefan Firea, care la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat a obţinut nota 1,2 la Limba Română, 3,6 la Sociologie şi 5,15 la Istorie?”, susține Gigel Știrbu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ