Ipocrizia lui Iohannis – cine stă în spatele său

| 08 oct, 2014

Ștefan Stoica nu este singurul politician din ACL care în ultima vreme are probleme cu Justiția, din această categorie făcând parte și liberali precum Horea Uioreanu, Aristotel Căncescu sau Sorin Roșca-Stănescu.

Conform dictonului „Spune-mi cu cine te însoţeşti că să-ţi spun cine eşti”, anturajul unui politician este important în definirea acestuia, uneori o analiză a diverselor acțiuni de partid putând scoate la iveală lucruri nebănuite. De exemplu, recent, a devenit evident că în anturajul de campanie al lui Klaus Iohannis și-a făcut apariția un ales PDL care a fost deja condamnat de justiția din țara noastră pentru incompatibilitate.

Prima oară acest lucru s-a întâmplat pe 29 august, când Iohannis a participat în Municipiul Craiova la o întâlnire cu peste 1000 de militanţi ai ACL din judeţul Dolj. El a stat pe scenă lângă deputatul PDL Ştefan Stoica, condamnat definitiv şi irevocabil de ICCJ pentru incompatibilitate, dar care încă nu şi-a pierdut mandatul de parlamentar. Mai mult, Iohannis şi-a făcut şi poze cu deputatul incompatibil. Situația s-a repetat și sâmbăta trecută, la marele miting al candidatului ACL de la Craiova atunci când, în prezenţa a 25.000 de oameni, în spatele liderului PNL s-a aflat pe scenă acelaşi ales ACL.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Dacă Stoica ar fi fost surprins o singură dată alături de Iohannis poate că ar fi fost vorba despre o coincidență nefericită. Dar vorbim deja de prezența constantă în campania ACL, fapt ce demonstrează că deputatul se bucură în continuare de sprijinul Alianței și este văzut ca un agent electoral, în ciuda faptului că Justiția s-a exprimat deja în cazul său.

Conform deciziei ICCJ, Ştefan Bucur Stoica s-a aflat în calitate de consilier judeţean în CJ Dolj în stare de incompatibilitate, întrucât a avut simultan şi calitatea de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, încălcând astfel prevederile articolului 88, alineatul 1, litera d) din Legea 161/2003. Însă, până la pronunțarea verdictului, fostul consilier judeţean în CJ Dolj a obţinut un mandat de deputat în decembrie 2012, el candidând din partea ARD într-un colegiu din Dolj.

Acum, el se afișează nonșalant alături de Klaus Iohannis, care la rândul său este implicat într-un proces cu ANI la ICCJ ce arputea ridica probleme extrem de mari dacă va ajunge la Cotroceni. Sau poate că, în final, prezența lui Stoica în spatele lui Iohannis reprezintă dovada că edilul sibian empatizează cu un politician aflat într-o situație asemănătoare cu a sa.

De asemenea, Ștefan Stoica nu este singurul politician din ACL care în ultima vreme are probleme cu Justiția, din această categorie făcând parte și liberali precum Horea Uioreanu, Aristotel Căncescu sau Sorin Roșca-Stănescu. De fiecare dată, atitudinea oficială a partidului condus de candidatul ACL la prezidențiale a fost, până în momentul unei decizii definitive a instanței, ambiguă, ascunzându-se în spatele mesajului că este vorba despre anchete sau procese în desfășurare. Desigur, în afară de purtătorul de cuvânt al PNL, liderii partidului au tăcut în general atunci când a venit vorba de a-și exprima o opinie.

Prezența în repetate rânduri a lui Ștefan Stoica în spatele lui Klaus Iohannis devine simbolică pentru modul în care liderul ACL vorbește despre respectarea legii și despre statul de drept, deși propria sa grădină politică este plină de uscături. În final, ea este măsura ipocriziei liderului PNL, pentru care repectul față de Justiție nu reprezintă decât un discurs gol, pe care însă îl folosește din plin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ