Alexandru Nazare: Nu rămân suficiente fonduri europene pentru autostrada Sibiu-Pitești

| 28 iun, 14:26

Alexandru Nazare, vicepreședinte PNL, atrage atenţia că realizarea autostrăzii Sibiu-Pitești este în pericol, ca urmare a pierderii fondurilor europene pentru transport de către Guvern.

Alexandru Nazare spune că nu vor rămâne suficiente fonduri pentru autostrada Sibiu-Pitești, din cauza cheltuirii greşit programate a banilor europeni pentru infrastructură.

"După ce timp de 3 ani de zile au tergiversat proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești pentru a favoriza o concesiune falimentară pe Comarnic-Brașov, guvernul Ponta dă lovitura de grație acestui proiect prin faptul că nu vor rămâne suficiente fonduri europene. Din cei 6 miliarde de euro alocați pentru transporturi jumătate vor acoperi pierderile din proiecte fazate, iar 3 miliarde trebuie să acopere toate modurile de transport. Devine evident astfel că nu rămân suficiente fonduri europene pentru Sibiu-Pitești care are nevoie de o alocare de aproape 2 miliarde de euro", apreciază deputatul Alexandru Nazare într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Deputatul liberal trage un semnal de alarmă asupra situației dezastruoase a utilizării fondurilor europene pentru transport unde proiectele întârziate vor consuma cea mai mare parte a bugetului alocat pentru perioada 2014-2020.

"Din cele peste 4 miliarde de euro alocate pentru perioada 2007-2013 și care trebuie cheltuite până la finalul acestui an, România a cheltuit puțin peste 2,5 miliarde, cea mai mare parte pe proiecte demarate în perioada 2010-2011. Cel mai îngrijorător este însă că anul acesta abia au fost cheltuiți 14 milioane de euro, 1% din ținta propusă de 1,2 miliarde de euro. Degeaba încearcă cei din conducerea CNADNR să ne păcălească cum că nu vor fi fonduri pierdute pentru că proiectele urmează a fi fazate și pentru bugetul 2014-2020. Proiectele fazate înseamnă de fapt că ele consumă din bugetul 2014-2020, care astfel va finanța mult mai puține proiecte noi", a mai afirmat Nazare.

Citeşte şi: Lucrările la autostrada Sibiu - Piteşti ar putea începe în 2016

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ