Avantaj obţinut de România de la Comisia Europeană: transfer peste 3% între axele PNDR

| 25 mai, 19:42

România a obținut de la Comisia Europene posibilitatea de a transfera mai mult de 3% între axele de finanțare ale Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013, astfel încât rata de absorbție a fondurilor europene ar putea depăși 95%, a anunțat luni secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi.

"Comisia Europeană a acceptat o alocare mai mare de 3% decât ne permitea regulamentul, între axe. Avem un răspuns pozitiv pentru o realocare mai mare, de până în 5%, astfel încât să absorbim toate fondurile pe care le avem. Sper să depășim 95%, să tindem spre 100%", a menționat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că a mai fost obținută o facilitate de la Comisia Europeană respectiv aceea că proiectele contractate acum pe alocarea din 2007-2013 pot fi continuate dacă nu se finalizează proiectul din fondurile programului viitor, 2014-2020.

'Așteptăm să încheiem contractarea aceasta pentru a deschide sesiunile pe noul program', a mai spus secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.

Potrivit datelor Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), plățile totale efectuate până în prezent din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 — 2013 au depășit 7,6 miliarde de euro pentru proiecte de investiții și pentru decontarea plăților directe către fermieri, iar România a ajuns la un gradul de absorbție al fondurilor europene acordate pentru agricultură și dezvoltare rurală de peste 84%.

Valoarea totală a PNDR 2007 — 2013 a fost de 9,32 miliarde de euro, din care 6,14 miliarde de euro au fost alocați proiectelor de investiții prin 12 măsuri și trei scheme de stat, iar 3,18 miliarde de euro pentru plăți directe prin patru măsuri.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ