Alexandru Rafila despre purtarea măştilor de către elevi la cursuri: "Putem face o simulare înainte de începerea şcolii"

| 26 aug, 16:11

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a atras atenţia că măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 ce urmează a fi introduse în şcoli o dată cu inceperea orelor de curs trebuie testate, deoarece pot apărea situaţii ce nu au fost prevăzute de către autorităţi, unele dintre ele putând fi periculoase.

Aceste simulări pot fi făcute cu elevi veniţi pe bază de voluntariat pentru ca, astfel, să fie demonstrată eficienţa măsurilor sanitare, propuse de autorităţi.

"Putem încerca o zi, două, se pot găsi copii care să fie aduşi de părinţi, eventual pe bază de voluntariat, şi să vedem cum funcţionează o astfel de clasă, cum suportă copiii masca timp de 4-5 ore, care sunt elementele care ar putea să apară, pentru că sunt lucruri la care pur şi simplu nu ne gândim în acest moment, dar dacă facem o simulare, putem să vedem care sunt punctele slabe, putem să intervenim, să renunţăm, poate, la anumite lucruri pe care le hotărâm acum, pentru că e de preferat să facem lucrurile bine înainte de începerea anului şcolar", a declarat profesorul Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Citeşte şi Ce spune profesorul Alexandru Rafila despre ideea testării periodice a profesorilor

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie consideră că această simulare ar fi utilă înainte de adoptarea unor acte normative pentru nu cuprinde în ele măsuri inaplicabile sau mai puţin aplicabile. În privinţa separatoarelor de plexiglas, dr. Alexandru Rafila atrage atenţia că acestea ar putea deveni periculoase dacă copiii se vor lovi de ele.

"În primul rând, dacă vrem să diminuăm riscul de transmitere, grupurile de copii care se află în acelaşi timp într-o incintă ar trebui să fie mai mici. Înţeleg că acest lucru este mai greu de obţinut, sunt clase, ştiţi bine, de 35 - 40 de copii, care ar trebui să funcţioneze în acelaşi spaţiu în care au funcţionat şi până acum şi în acelaşi interval de timp şi atunci probabil că a existat o gândire cum să facem să diminuăm riscul de transmitere a infecţiei. Eu nu ştiu cum va funcţiona un astfel de sistem cu separatoare de plexiglas, mai ales că discutăm de copii mici, care se pot împiedica de aceste separatoare atunci când se mişcă prin clasă", a afirmat Alexandru Rafila.

Citeşte şi ISMB: Toţi elevii vor fi prezenţi fizic la şcolile din Bucureşti din 14 septembrie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ