ALINA BICA e îngenuncheată! INSTANȚA a decis în urmă cu PUȚIN timp

| 09 oct, 10:55

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia depusă de Alina Bica, fostă şefă DIICOT, şi Şerban Pop, fostul şef ANAF, la măsura menţinerii arestului preventiv în dosarul în care au fost trimişi în judecată de DNA alături de omul de afaceri Horia Simu.

MINUTA:

Respinge, ca neîntemeiate, contestaţiile formulate de inculpaţii Bica Alina Mihaela şi Pop Şerban împotriva încheierii din 28 septembrie 2015 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 3503/1/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 135 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 35 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată, pe 25 septembrie, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA, în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. Alina Bica este acuzată de luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, iar Şerban Pop - de complicitate la dare de mită. În dosar, a fost deferit justiţiei şi omul de afaceri Horia Simu pentru dare de mită, arestat preventiv în altă cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ