Alina Gorghiu: Aleşii locali care au migrat pe baza OUG 55 trebuie să-şi piardă mandatele

| 17 dec, 2014

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, afirmă, într-o postare pe blogul ei, că aleşii locali care au migrat de la un partid la altul în virtutea OUG 55 ar trebui să-şi piardă mandatul, în virtutea deciziei de miercuri a Curţii Constituţionale.

Alina Gorghiu a scris că PNL a avertizat că acestea vor fi efectele declarării neconstituţionale a legii de aprobare a OUG 55.

"Efectele acestei decizii trebuie să însemne concretizarea pierderii mandatelor acestor aleși locali care încălcând Constituția României au migrat de la un partid la altul, încălcând voința electoratului la urne la momentul la care au fost aleși. Totuşi, decizia CCR, prin ea însăși, nu are consecințe juridice directe asupra mandatelor primarilor care au migrat. Din punct de vedere tehnic, odată declarată neconstituțională, OUG 55 se va întoarce în parcursul legislativ pentru a putea fi respinsă în Parlament. Astfel, în legea de respingere a ordonanței urmează să se prevadă și încetarea mandatelor aleșilor locali care au migrat", a scris Alina Gorghiu pe blog.

Citeşte şi: Curtea Constituţională: Legea de aprobare a ordonanţei primarilor, neconstituţională

În continuare, Alina gorghiu pledează pentru demiterea premierului Victor Ponta, în virtutea faptului că este liderul coaliţiei care a impus OUG 55.

"Decizia CCR  reprezintă un nou blam pentru Victor Ponta și un argument în plus pentru care premierul trebuie demis. Este extrem de grav că un premier al României și președinte al partidului în jurul căruia este construită majoritatea în Parlament a impus emiterea unei Ordonanțe de Urgență a cărei neconstituționalitate era evidentă de la început. Mai mult, neconstituţionalitatea acestei ordonanţe este şi un blam la adresa Avocatului Poporului. După ce a sfidat opinia publică din România și a apărat interesul politic al PSD, Victor Ciorbea trebuie să își dea de urgență demisia pentru că a ignorat săptămâni întregi cele ce au fost sesizate de noi şi de societatea civilă."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2014
Alexandru Valeriu Pantelimon
Aceasta mangafa mereu bate campii !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ