Augustin Zegrean despre migraţia primarilor: Parlamentul a făcut-o, parlamentul să o dreagă

| 19 dec, 2014

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, a dat de înţeles, în chestiunea declarării neconstituţionale a legii de aprobare a OUG 55, că aleşii locali care au migrat pe baza ordonanţei primarilor ar putea reveni la partidele de la care au plecat.

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, a decalarat că este sarcina parlamentului să vină cu o soluţie pentru punerea OUG 55, privind migraţia aleşilor locali, în acord cu decizia CCR, care a declarat neconstituţională legea de aprobare a ordonanţei, informează stiripesurse.ro.

"Deciziile Curtii sunt general obligatorii. Ce vreti sa facem mai mult? (...) Daca vi s-ar fi luat casa printr-o ordonanta, care dupa aceea ar fi declarata neconstitutionala, ce ati face? V-ati lua casa inapoi. Asa ma gandesc si eu.

Pierd mandatele?

Asta este o intrebare la care astept si eu un raspuns de la cei care ... Vreti s aspun eu ca toti cei care au plecat, ar trebui sa plece? Nu este asa. In decizia Curtii ati fi vazut ca scrie acolo ca Parlamentul prin Legea de respingere a ordonantei trebuie sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse. Este text din Constitutie.Daca nu se respecta nici Constitutia, mai mult ce putem noi face?

Parlamentul trebuie sa dea o Lege de respingere a ordonantei. In Constitutie la articolul 115. al. 8 scrie ca in cazul respingerii ordonantelor Parlamentul va scrie ce se intampla cu efectele care s-au produs. Ei au facut-o, ei sa o dreaga", a spus seful CCR.

Citeşte şi: Reacția lui Dragnea după ce legea migrației primarilor a fost declarată NECONSTITUȚIONALĂ

Alina Gorghiu: Aleşii locali care au migrat pe baza OUG 55 trebuie să-şi piardă mandatele

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ