Alina Gorghiu: Am venit să-mi prezint candidatura și să câștig un vot

| 18 dec, 2014

Prim-vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, înaintea ședinței Biroului Politic Național al partidului, că a venit să-și prezinte candidatura la șefia formațiunii și să câștige un vot.

"Eu cred că toate trebuie discutate la vremea lor. Am venit astăzi să-mi prezint candidatura și să câștig un vot. Despre ce se va întâmpla după discutăm și eu și Ludovic Orban, în aceeași măsură, vom fi amândoi la declarații. Nu pot să vă spun de acum cine câștigă fiindcă sunt absolut convinsă că va fi o competiție deschisă, corectă", a spus Gorghiu, întrebată cum va face față unei copreședinții în noul PNL cu Vasile Blaga.

Ea i-a urat succes contracandidatului său, Ludovic Orban, și a spus că își dorește ca rezultatul acestei zile să fie un interimat care să ducă la consens în PNL.

Citeşte şi:  Atanasiu, după ședința PNL: Iohannis o va susține și vota pe Alina Gorghiu

"Nu am venit să-l provoc pe Ludovic Orban, nu am venit să contracandidez un amic, un coleg, ci am venit să transmit un mesaj colegilor din care să înțelegem că PNL are astăzi, prin plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, prin câștigarea de către Klaus Iohannis a alegerilor, ocazia la unitate reală, de care nu s-a bucurat foarte mult în ultima vreme, și are ocazia să stabilească odată pentru totdeauna, definitiv, dacă mai era nevoie, că este reala dreaptă în România", a mai arătat deputatul PNL.

Gorghiu a susținut că oricare dintre cei 32 de vicepreședinți care puteau statutar să candideze la interimatul partidului ar fi făcut față unui colaborări cu Vasile Blaga, care crede că va fi foarte bună.

"Lucrul acesta ar trebui să fie ultimul care ar trebui să ne îngrijoreze pe noi, cei din PNL, și pe colegii noștri din fostul PDL. Absolut oricine va merge cu inima deschisă mai departe în proiectul fuziunii cu PDL", a menționat liderul liberal.

Ea a adăugat că se gândea mai demult la această candidatură, motivând votul din 16 noiembrie de la prezidențiale.

"L-am informat pe președintele Klaus Iohannis, nu am știut care va fi poziția domniei sale până ieri, la ședința informală, când mai mulți colegi ai mei au insistat pentru a obține o poziție de la domnia sa, pe care o să o aflați de la dânsul", a arătat ea.

Gorghiu a afirmat că atât pentru ea, cât și pentru Ludovic Orban nu mai este nevoie de nicio prezentare pentru colegii ei.

Prim-vicepreședintele liberalilor a amintit că este membru al PNL din 2002 și că a trecut prin toate etapele în această formațiune, fiind patru ani consilier local, apoi parlamentar și purtător de cuvânt al formațiunii.

"Au fost experiențe politice pe care pe mine m-au marcat, m-au conturat politic", a spus Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ