Ludovic Orban: Candidatura mea la președinția PNL este susținută de baza partidului

| 18 dec, 2014

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că nu renunță la candidatura sa pentru șefia PNL, adăugând că este susținut "de baza PNL".

"În mod evident astăzi nu numai că nu mă retrag, dimpotrivă, îmi afirm cu și mai mare tărie candidatura, pentru că eu consider că este o candidatură legitimă, candidatură care este susținută de baza PNL și este o candidatură care urmărește câteva obiective precise: punerea în practică a programului prezidențial și, în mod evident, dărâmarea cât mai rapid a Guvernului Ponta. (...) Este adevărat că eu am renunțat la președinția PNL o dată, de curând, dar am renunțat în favoarea domnului președinte ales, Klaus Iohannis, și retrăgându-mi candidatura am anunțat că îl susțin pe Klaus Iohannis pentru funcția de președinte PNL și mai ales îl sprijin pentru candidatura la Președinția României", a afirmat joi Orban înaintea ședinței Biroului Politic Național al vechiului PNL care va alege un președinte interimar în locul lui Iohannis.

El și-a exprimat încrederea că Biroul Politic Național "va ține cont de dorința exprimată de baza PNL în procesul de consultare organizat în peste 30 de filiale județene".

Citeşte şi:  Alina Gorghiu: Am venit să-mi prezint candidatura și să câștig un vot

"Am încredere că BPN va ține cont de dorința exprimată de baza PNL în procesul de consultare organizat în care peste 30 de filiale județene, care mi-au acordat în marea lor majoritate, prin vot secret, încrederea politică. Eu cred că este important ca președinte al PNL să fie președintele care este susținut de baza PNL. (...) De la începutul carierei mele politice mi-am căutat legitimitatea politică la firul ierbii, în baza societății, în baza PNL. Acțiunea mea politică, acțiunea mea publică se bazează pe consultarea permanentă a cetățenilor, a bazei PNL", a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă este dezamăgit de faptul că Iohannis o susține pe Alina Gorghiu, Orban a răspuns: "Eu nu i-am cerut lui Klaus Iohannis să mă sprijine, dimpotrivă, i-am spus că și dacă ar avea de gând să mă sprijine nu trebuie să își manifeste această opțiune.

Citeşte şi:  Atanasiu, după ședința PNL: Iohannis o va susține și vota pe Alina Gorghiu

Faptul că domnul Iohannis a spus că o preferă pe Alina Gorghiu este dreptul domniei sale. Pe de altă parte, să știți că, dacă voi ajunge președinte al PNL, eu garantez că PNL va deveni cel mai loial, cel mai serios partener al președintelui Klaus Iohannis în punerea în practică a programului prezidențial".


Ședința Biroul Politic Național al vechiului Partid Național Liberal, în cadrul căruia va fi ales președintele formațiunii, care va fi copreședintele noului PNL, a început joi la Palatul Parlamentului.

La această ședință participă președintele PNL, Klaus Iohannis, fostul președinte al formațiunii Crin Antonescu, cât și cei doi candidați la șefia partidului, Alina Gorghiu și Ludovic Orban.

În cadrul BPN, Iohannis urmează să-și anunțe retragerea de la șefia PNL, ca urmare a alegerii sale ca președinte al României.

Cel care va fi ales copreședinte al noului PNL va fi interimar, până la congresul din 2017.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 2014
elena
job
Oferta serioasa de lucru pentru toate localitatile! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 2- 3 ore pe zi! Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ