Alina Gorghiu, despre Holocaust: Trebuie să nu uităm lecțiile istoriei

| 09 oct, 11:04

Comemorarea Holocaustului este simbolul luptei împotriva urii, a discriminării și a totalitarismului, afirmă copreședintele PNL Alina Gorghiu, subliniind că lecțiile istoriei nu trebuie uitate.

"Astăzi este o zi de tristă aducere aminte atât pentru istoria românilor, cât pentru istoria Holocaustului. Foarte mulți oameni nevinovați au plătit un preț scump și complet nedrept pentru 'vina' de a fi evrei sau romi. Din păcate, în istoria popoarelor există numeroase tragedii în urma cărora au suferit milioane de oameni nevinovați. Comemorând Holocaustul, cinstim nu doar memoria celor uciși și persecutați pentru că aparțineau unei minorități. Comemorarea Holocaustului este mai mult decât atât: este simbolul luptei împotriva urii, a discriminării, a totalitarismului de orice fel", a scris vineri Alina Gorghiu pe facebook.

Ea punctează că lecțiile istoriei nu trebuie uitate.

"Toți cei care iubim libertatea, democrația, toți cei care credem că oamenii se nasc egali și au aceleași drepturi indiferent de etnie, rasă ori credință, trebuie să nu uităm lecțiile istoriei. Lupta pentru valorile în care credem se dă în fiecare zi", a conchis liderul PNL.

Ziua Holocaustului este comemorată oficial, în plan național, la 9 octombrie, dată care marchează începutul deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ