ALINA GORGHIU: Guvernarea e o "caroserie ruginită". Cifrele necosmetizate arată eşecul în toate domeniile

| 07 oct, 18:22

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu cataloghează guvernarea drept o "caroserie ruginită" şi susţine că cifrele ''necosmetizate'' arată eşecul Executivului condus de Victor Ponta în toate domeniile.

"Propaganda prim-ministrului luptă cu toate armele şi pe toate canalele să ne arate cât de bine guvernează PSD. La o analiza mai atentă, cifrele necosmetizate arată eşecul guvernării în toate domeniile majore", a scris Gorghiu miercuri pe Facebook.

Ea arată că numărul salariaţilor a scăzut cu 205.000 de oameni faţă de începutul anului, fiind în prezent de 6,076 milioane, conform INS. 

"Promisiunile neonorate acţionează ca într-un cerc vicios: printre angajamentele Guvernului se numărau o serie de măsuri pentru stimularea angajării tinerilor şi a persoanelor de peste 45 de ani, uitate, însă, pe hârtie. Printre acestea - scutirea (suportarea de la bugetul de stat), pentru o perioadă de 1 an, a contribuţiilor sociale datorate de angajatori în cazul angajării cu contract de muncă a tinerilor cu vârsta sub 25 de ani şi a persoanelor cu vârsta mai mare de 45 de ani. De remarcat este că România are o rată a şomajului în rândul tinerilor cu vârste de sub 25 de ani peste media europeană de 22,2%. Este doar un aspect al unei guvernări căreia, dacă îi dai la o parte vopseaua (sunt câteva straturi bune!), descoperi aceeaşi caroserie ruginită", precizează liderul PNL. 

Gorghiu menţionează că un guvern liberal va stimula angajările prin reducerea fiscalităţii pe muncă, arătând că PNL propune generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe şi impozite, astfel încât taxarea muncii va scădea de la 42% la 32%.

 

Citeste si: VICTOR PONTA: "Gorghiu a încheiat contracte cu mai multe instituții, cu AVAS, cu BTT"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 18:55
liviuioan
- BABA pe sant - 2012
.... atunci , umbla cu SRS si pancarte , spanzurate de gat ; USL , nu e PDL nici JANDARM -MUIE si bicicleta , era galbena si banii din plimbari anterioare pe ruta ; TASE , MISULICA , BOGDANEL , MISULICA si viceversa erau . Acum , cu textul scris de Andreea paul Vaas si promisiunea , ca ti-o pune de un PRIM MINISTRU , te zbati de rad aistia ; CU CURCILE , VAMESULUI .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ