Gorghiu, către liberali: O politică bazată pe valori va convinge oamenii că un guvern PNL va fi altfel

| 05 oct, 12:25

PNL trebuie să facă o politică bazată pe principii și valori, care să convingă oamenii că viitorul guvern, "cel liberal", va fi altfel decât actualul, le-a transmis copreședintele PNL Alina Gorghiu colegilor de partid, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare adresată membrilor PNL, Gorghiu anunță că le va prezenta periodic liberalilor punctul său de vedere referitor la principalele momente care implică acțiunea politică a partidului.

"Cred că este un demers necesar pentru că PNL este un partid mare, cu sute de mii de membri și milioane de simpatizanți care au nevoie să înțeleagă, să sprijine și să dezbată activitatea partidului", a explicat liderul liberal.

Gorghiu vorbește în scrisoare despre votul prin corespondență, acuzând PSD că încearcă să inducă în eroare opinia publică din țară și din diaspora în legătură cu acest subiect.

"Parlamentarii actualei puteri trag de timp pentru a nu adopta legea votului prin corespondență până la data de 1 noiembrie, generând astfel imposibilitatea aplicării acestui tip de vot la proximele alegeri parlamentare. Noi, liberalii, am făcut toate demersurile pentru a apăra demnitatea românilor din diaspora care se văd din nou umiliți de PSD și guvernarea Ponta. Am încercat să îi convingem pe parlamentarii puterii să sprijine adoptarea proiectului legislativ privind votul prin corespondență depus de PNL încă din luna martie. Am folosit în această luptă și arma moțiunii de cenzură în prima sesiune parlamentară, în cursul lunii iunie în acest an. Vom continua să acționăm politic prin toate pârghiile politice pe care le avem la dispoziție ca partid de opoziție", a precizat copreședintele PNL.

Totodată, Gorghiu a menționat că depunerea moțiunii de cenzură din actuala sesiune parlamentară a devenit "o necesitate" în momentul în care actualul premier a fost trimis în judecată de DNA. În opinia sa, "PNL avea datoria politică și morală să reacționeze la această situație care afectează grav credibilitatea României".

Alina Gorghiu consideră că moțiunea de cenzură a fost o șansă pentru parlamentarii altor partide să facă un gest "în interesul cetățenilor". "Românii au putut vedea cine sunt cei care sprijină cu adevărat interesul public și cei care sprijină un personaj politic toxic și expirat. Românii au înțeles că PNL le exprimă opțiunile și le apără interesele", le-a transmis Gorghiu membrilor PNL.

Tag-uri: Alina Gorghiu, partid, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ