Alina Gorghiu: Proiectul legat de votul prin corespondență va intra luni pe ordinea de zi a Senatului

| 17 oct, 15:42

Proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondență va intra luni, 19 octombrie, pe ordinea de zi a Senatului, a declarat sâmbătă, la Baia Mare, copreședintele PNL Alina Gorghiu, care a precizat că prin adoptarea acestui act normativ se ajunge la o situație de normalitate.

"Săptămâna viitoare, luni, în Senat, pe ordinea de zi a plenului, va intra proiectul legat de votul prin corespondență. Este un proiect la care PNL a lucrat foarte mult. Mă bucur că, până la urmă, Autoritatea Electorală Permanentă a realizat un draft de proiect. Este în proporție de 90 și ceva la sută identic cu cel propus de liberali.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: Votul prin corespondență este o modalitate extrem de greoaie și birocratică

Așa cum am spus-o, nu o dată, nu este important dacă pe lege scrie PNL, PSD sau orice alt partid politic din România, important este să reușim să reconsiderăm abordarea partidelor politice atunci când vorbim de drepturi și libertăți fundamentale. Atunci când vorbim de dreptul de vot, este un drept pe care din păcate îl luăm în considerare și ne amintim de el exclusiv în campania electorală sau precampania electorală, de data aceasta, din pricina unui guvern care, în opinia mea, a greșit flagrant atunci când a îngrădit exercitarea dreptului de vot. Astăzi ne aflăm în etapa în care să ajungem într-o situație de normalitate", a afirmat Gorghiu, într-o conferință de presă, conform Agerpres.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu și secretarul general Gheorghe Flutur vor participa la ședința Comitetului Executiv Județean Maramureș în cadrul căreia se va discuta despre pregătirea campaniei electorale. Aceștia vor mai participa sâmbătă la Școala politică "Gh. I. Brătianu" ce va avea loc la Sighetu Marmației, după care vor vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și vor depune coroane la Cimitirul Săracilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ