Alina Gorghiu dezvăluie de ce nu și-a asumat PNL un interimat la Primăria Capitalei

| 12 oct, 22:40

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni seara că partidul nu și-a asumat conducerea interimară a Primăriei București pentru a nu vulnerabiliza locuitorii Capitalei.

Alina Gorghiu consideră că în situația în care PNL și-ar fi asumat un interimat la Primăria Capitalei "s-ar fi întâmplat exact ce se întâmplă astăzi" când PSD, prin Guvernul Ponta și ELCEN, pun propriri pe subvențiile locuitorilor, iar bucureștenii "nu merită să intre în jocul politic dintre PNL și Victor Ponta".

"În momentul în care PNL și-ar fi asumat un interimat la Primăria Capitalei s-ar fi întâmplat exact ce se întâmplă astăzi: PSD-ul, prin Guvernul Ponta, prin ELCEN, puneau popriri pe subvenție, PNL ar fi fost în secunda doi, prin acea asumare a Primăriei, pus în situația de a vulnerabiliza bucureșteanul. Omul din București nu merită să intre în jocul acesta politic dintre noi și Victor Ponta", a spus Alina Gorghiu la B1.

Citește și:  SORIN OPRESCU a fost suspendat. Cine va conduce Bucureștiul

Explicația tardivă a PNL

Alina Gorghiu vine cu o explicație care stă greu în picioare în privința preluării conducerii primăriei Capitalei.

Ce spunea în urmă cu o lună reprezentantul PNL în conducerea Primăriei.

''Eu îmi mențin opțiunea de a nu candida pentru această funcție (pentru a prelua atribuțiile edilului general n.r.). La acest moment, odată ce decizia de arest preventiv a devenit definitivă, voi discuta cu colegii mei și, în măsura în care vor exista colegi (din PNL — n.r.), colegii mei consilieri care doresc să preia această funcție și să se înscrie în această competiție sunt dispus să eliberez funcția. Viceprimarii nu pot fi schimbați decât cu două treimi, așadar este foarte greu să schimbi un viceprimar în momentul de față", a explicat viceprimarul.

El a menționat că PNL nu are o poziție definitivă referitor la acest subiect. "Nu avem o poziție definitivă la acest moment. Astăzi are loc Biroul Permanent și se va lua o decizie. Ședința nu putea avea loc înainte întrucât decizia de arest preventiv nu era definitivă. Cred că ședința are loc în jurul orei 12,00. Va fi o ședință la care va participa și conducerea centrală",spunea Cornel Pieptea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ