Victor Ponta, despre cine va beneficia de facilitatea fiscală privind scutirea de penalități

| 14 oct, 15:14

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că cei cinstiți și corecți vor beneficia de facilitatea fiscală privind scutirea de penalități, ca urmare a actului normativ care va fi adoptat de Executiv.

"Cei cinstiți și corecți vor beneficia. Cei care oricum nu plătesc taxe și impozite de ani de zile nu vor plăti nici în continuare. Sper cu excepțiile de rigoare (...) ceilalți să meargă în faliment, pentru că cei care nu plătesc înseamnă că nu au dreptul să rămână pe piață", a spus Ponta, în debutul ședinței de Guvern.

El a explicat că facilitatea fiscală va fi "pentru cei care își plătesc în totalitate, până la ultimul leu, datoriile la stat, plătesc la zi obligațiile până în martie".

"Atunci, nu le mai luăm acele penalități în plus, categoric, ca orice penalitate cu care îi duceam în insolvență la faliment și nu mai plăteau nimic. Nu scutim de niciun leu. Cei care au plătit nu pierd nimic, dimpotrivă câștigă faptul că nu plătesc dobânzi și celelalte lucruri. Cei care au nevoie de un sprijin și plătesc absolut tot până la ultimul leu pe aceia îi ajutăm. Cei care nu plătesc la zi sau nu plătesc datoria integral nu beneficiază. Nu este o amnistie în niciun caz, nu știu de ce se folosește termenul de amnistie, este profund incorect și tehnic, și gramatical, că nu amnistiem pe nimeni, ci pur și simplu dacă își plătește datoria până la ultimul leuț nu-i mai luăm penalitatea, îi luăm doar o parte din dobândă așa cum este normal", a arătat Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunțat luni că Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, ordonanța referitoare la amnistia fiscală pentru persoane fizice și juridice. Potrivit proiectului, contribuabilii cu datorii la stat la 30 septembrie 2015 vor putea beneficia de ștergerea penalităților de întârziere la plată dacă îndeplinesc cumulativ mai multe condiții, una dintre acestea fiind achitarea restanțelor până în martie 2016.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ