Ponta: România are nevoie, în continuare, de un discurs și politici ferme de stânga. Sărăcia, încă mult prea extinsă

| 17 oct, 19:37

Premierul Victor Ponta susține că, deși România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie din Uniunea Europeană, acest fenomen este încă mult prea extins în țara noastră și apreciază că, din acest motiv, sunt necesare în continuare "un discurs și politici ferme de stânga".

"Mă bucur foarte mult să văd că România înregistrează una dintre cele mai mari scăderi ale riscului de sărăcie și excludere socială din UE (-4 puncte procentuale!), potrivit Eurostat. Sunt vești care dau optimism, mai ales că astăzi este Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei. Sărăcia e încă mult prea extinsă în România, iar combaterea este, cred, mai importantă ca orice", afirmă Ponta într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Facebook.

Citește și:  Victor Ponta, despre cine va beneficia de facilitatea fiscală privind scutirea de penalități

Premierul spune că pe toată durata mandatului său a respins "vehement" austeritatea și a luptat pentru un model echilibrat de dezvoltare economică în România, "care să îmbine cu succes măsurile de creștere cu cele de sprijin social" și care să aibă în centrul său oamenii.

"Sigur, sunt conștient că mai avem încă multe de făcut! Tocmai de aceea cred că România are nevoie, în continuare, de un discurs și politici ferme de stânga, echilibrate și susținute de măsurile pragmatice de creștere economică. Aceasta a fost viziunea mea de la bun început: stânga pragmatică. Aceasta, cred eu, este formula prin care putem accelera în continuare scăderea sărăciei", menționează Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ