Victor Ponta: ALDE a propus aplicarea mai rapidă a unor măsuri amânate din Codul fiscal

| 19 oct, 14:08

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, la finalul unei întâlniri cu liderii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, că, la propunerea acestei formațiuni, coaliția de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor măsuri din Codul fiscal care fuseseră amânate inițial pentru o perioadă mai lungă de timp, precum reducerea impozitului pe dividende.

"Putem cu siguranță, în baza rezultatelor acestui an, să aplicăm anticipat câteva dintre măsuri și aici e vorba de reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, plafonarea la cinci salarii medii (a contribuțiilor de asigurări de sănătate — n.r.), așa cum era normal în momentul în care s-a schimbat regimul PFA-urilor și o măsură dublă la microintreprinderi — creșterea plafonului de la 65.000 de euro la 100.000 de euro, dar, în același timp, obligația de a avea cel puțin un angajat, în felul ăsta un angajat care cotizează la bugetul de asigurări sociale", a declarat Ponta.

Citeşte şi:  Ponta: România are nevoie, în continuare, de un discurs și politici ferme de stânga. Sărăcia, încă mult prea extinsă


El a adăugat că aceste propuneri vor fi discutate în cadrul coaliției și că inițiativa, deși este mai degrabă în partea liberală a programului de guvernare, atât PSD, cât și UNPR sunt de acord cu ea.

"Nu are sens să fie introduse (aceste măsuri — n.r.) în timpul anului. Încep de la 1 ianuarie, pentru că e noul an fiscal. Decizia e a coaliției și o vom lua zilele următoare. Propunerea e de la ALDE, eu spun că e sustenabilă", a afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ