Alina Gorghiu – un abonat la bugetul de stat

| 04 apr, 14:12

Privind-o pe co-președinta Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, am putea fi tentați să admirăm o tânără puternică, un exponat al elitei noii generații de politicieni care a reușit să se impună în jungla vieții publice din România și care încearcă să ofere o direcție cu adevărat de dreapta unui partid dominat acum de baroni PDL. Dar, din păcate, această analiză ar fi una complet greșită.

Dezvăluirile de săptămâna trecută despre contractele casei de avocatură în care a activat doamna Gorghiu ne arată un lucru care dezamăgește foarte mulți români care cred cu adevărat în viziunea de dreapta. Alina Gorghiu, la fel ca foarte mulți dintre politicienii români care s-au îmbogățit din afaceri după revoluție, a fost abonată la banii publici și a profitat la maxim de relațiile ei pentru a-și face plinul declarației de avere din bugetul de stat.

Privind spre sumele declarate de șefa PNL în actele oficiale, am putea spera că aceasta este un prototip al tinerilor care vor să devină antreprenori, care vor să trăiască într-o Românie capitalistă modernă. Ne-am înșela – zecile mii de euro înregistrate în declarațiile de avere anuale nu arată decât încasări semnificative obținute din domeniul public, de la companii de stat, alături de dividende din casa de avocatură care era abonată tot la contracte cu statul.

În 2007 Alina Gorghiu avea în jur de 15.000 de euro în conturi, o parte dintr-un teren din Mogoșoaia, datorii la bancă de 33.000 de euro. Câștiga 6.000 de lei din funcția de consilier de sector și a avut venituri mari din indemnizațiile obținute ca membru al consiliilor de administrație de la Teletrans și Imprimeria Națională – companii de stat.

În 2008-2009 aceasta a început să facă bani din funția de consilier al președintelui AVAS, cam 10.000 de lei pe lună. Cu adevărat un salariu de simplu bugetar! În 2010 ea devine arbitru la Camera de Comerț și Industrie a României, al cărei președinte era Mihail Vlasov, anchetat penal de DNA. Creditul pentru casă – făcut prin ANL – i-a permis să-și cumpere o vilă în complexul Cartier Parcului, locul preferat al privilegiaților României. Prețul pentru locuința de 125 metri pătrați - 30.000 de euro.

2012-2013 a însemnat colaborarea atât cu Camera Consultanților Fiscali, cât și funcție în Curtea de Arbitraj Comercial Internațional, care au adus venituri de multe mii de euro – vreo 8.000 la cursul zilei. Iar 2014 a însemnat venituri de 140.000 de lei de la biroul de mediere, datorită legii pe care aceasta a susținut-o în Parlament.

Din păcate în România a fi „de dreapta” nu a însemnat decât să-ți faci o firmă care are contracte cu statul. Acest tip de antreprenoriat prost înțeles a generat unele dintre cele mai mari găuri în bugetul de stat și ne-au încetinit ritmul de dezvoltare semnificativ. Liberalii României, chiar și cei tineri, se dovedesc a fi doar niște bugetari privilegiați. Trist!

Tag-uri: Alina Gorghiu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

66 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 23:53
adam
politica
si apropo ....cum explici madam ca ai luat in partidul tau Pnl ,toate javrele din fostul Pdl care au furat in draci ....ma refer la Blaga ,Videanu ,Berceanu ....la puscarie si tu si ei gasi-var dracii
06 mai, 14:47
Cezara
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitateanoastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
02 mai, 16:40
brustureanu
pe madam gorghiu cand o intreaba DNA de afacerile dubioase facute de firma sa ???? dupa ce se stie cu musca pe caciula bate tare din clanta , o jigodie parvenita care vrea si mai multa putere !!!!
08 mai, 23:48
adam
politica
madam lasa ciocu mic ca nu esti decit o urmasa demna a javrei de Basescu ...nu va mai place in opzitie ? ...va cred si eu ,vreti iar la guvernare sa mai ciorditii niste mil. de euro eu v-as vedea tot alaturi de Basescu dar la ....jilava
01 mai, 21:47
miha
LUCRU DOMICILIU
Incepand de astazi nu te mai gandi la altceva decat la realizarile pe care le vei obtine in viitor si care vor fi infinit mai mari decat tot ce ai realizat vreodata pana in prezent. Asta scrie celebrul Bob Proctor in cartea "Te-ai nascut bogat". Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber,intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
01 mai, 12:27
alina
oferta de lucru!
Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ