Alina Gorghiu: Vom găsi o formulă să punem presiune pe Ponta să accepte dezbaterea prezidenţială

| 07 noi, 2014

Prim-vicepreşedintele ACL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că în cazul în care PSD nu va dori o dezbatere prezidenţială între Klaus Iohannis şi Victor Ponta se va găsi o formulă pentru a pune presiune pe candidatul PSD-UNPR-PC să accepte dezbaterea.

'Vă garantez un lucru, chiar dacă PSD nu va vrea această dezbatere între Klaus Iohannis şi Victor Ponta, vom găsi o formulă să fie o dezbatere. (...) Vom găsi o formulă să punem presiune pe Victor Ponta astfel încât să accepte această dezbatere. Vom găsi o formulă să existe o comparaţie în opinia publică între cei doi candidaţi, Klaus Iohannis-Victor Ponta, programul prezidenţial al unui candidat, programul prezidenţial al celuilalt candidat', a spus Gorghiu într-o conferinţă de presă. 

Gorghiu a mai spus că este important ca dezbaterea să aibă loc săptămâna viitoare şi mizează pe varianta ajungerii la un consens.

Ea a arătat că reprezentanţii PSD nu au venit deschişi la negociere, arătând că aceştia nu au dorit o singură dezbatere, mediu neutru şi acces pentru toată media, ci au avansat aceeaşi propunere privind organizarea a patru dezbateri la televiziunile de ştiri.

Gorghiu a precizat că Liviu Dragnea a minţit susţinând că Iohannis nu-şi doreşte o dezbatere cu Ponta.

'Este un lucru răuvoitor din partea domnului Dragnea că una a spus în interior şi că afară v-a minţit şi îmi pare rău că a făcut lucru acesta, pentru că toată lumea din partea echipei lui Klaus Iohannis a spus că-şi doreşte această dezbatere şi îmi pare rău că PSD a înţeles venirea aici la iniţiativa noastră doar ca pe un demers de imagine şi nu pentru a face un pas înainte în negociere', a declarat prim-vicepreşedintele ACL.

De asemenea, Gorghiu a precizat că ACL rămâne deschisă la orice propunere venită din partea societăţii civile pentru a organiza dezbaterea prezidenţială.

Potrivit ei, este posibil ca în următoarele zile reprezentanţii PSD că revină asupra propunerilor.

Dragnea a susţinut vineri, după discuţiile cu stafful de campanie al ACL, că Iohannis nu-şi doreşte la participe la cele patru dezbateri organizate de televiziunile de ştiri.

'Părerea mea este că cei cu care ne-am întâlnit astăzi ar agrea ideea de patru dezbateri, dar cred că nu-l pot convinge pe dl Iohannis. Nu-mi dau seama de ce nu doreşte dl Iohannis să participe la patru dezbateri. (...) Dacă nu vine până joi, atunci este foarte clar că fuge de dezbateri', a arătat preşedintele executiv al PSD, subliniind că lui Iohannis 'îi este frică să participe la dezbateri'.

El a menţionat că Victor Ponta va participa oricum la emisiunile antamate la cele patru televiziuni şi îl invită şi pe Iohannis. 

Dragnea a evitat să precizeze dacă PSD acceptă sau respinge varianta unei dezbateri organizate de IPP, spunând că nu ştie ce dezbatere organizează IPP şi că a auzit o 'ofertă foarte serioasă din partea lui Dan Diaconescu, care s-a oferit să fie moderator'.

Preşedintele executiv al PSD a fost întrebat şi dacă a fost luată în discuţie varianta ca dezbaterea să aibă loc la Televiziunea Publică, el arătând că s-a discutat despre mai multe televiziuni, mai multe 'cămine culturale'.

'Noi am zis să rămânem aplicaţi pe o singură discuţie concretă. Avem o ofertă şi o posibilitate foarte clară, cele patru televiziuni ne-au invitat la patru dezbateri', a spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ