Ambasada statului Israel reacţionează la colindul antisemit difuzat de TVR

| 12 dec, 2013

Ambasada Statului Israel la Bucureşti îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la un colind interpretat de corul "Dor transilvan", condus de domnul Tiberiu Groza, în timpul unei emisiuni difuzate la TVR3, în ziua de vineri, 6 decembrie 2013, care a inclus puternice mesaje anti-semite.

Ambasada consideră că este deosebit de deranjant că un astfel de colind apare în mass-media din România, în special la televiziunea publică, conform unui comunicat citat de Agerpres.

Dat fiind eforturile întreprinse în prezent de guvernele României şi Statului Israel de a combate xenofobia, rasismul, anti-semitismul şi discriminarea în toate formele sale, ar trebui să fim îngrijoraţi de astfel de manifestări care ar putea alimenta sentimente antisemite în România.

Ambasada speră că vor fi luate măsurile necesare de către autorităţile româneşti responsabile pentru ca astfel de incidente regretabile să nu mai aibă loc.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a condamnat miercuri 'manifestările antisemite' dintr-o emisiune difuzată de postul TVR 3, exprimându-şi aşteptarea că instituţiile abilitate - CNA, CNCD, Parchetul General, precum şi Comisiile parlamentare de specialitate - 'vor lua măsurile care se impun pentru a investiga, sancţiona şi, respectiv, a preveni astfel de situaţii întru totul reprobabile'.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ