Ambasada SUA către ROMÂNIA: "unul dintre cele mai bune parteneriate"

| 14 iun, 13:22

Statele Unite ale Americii intenţionează să păstreze "unul dintre cele mai bune parteneriate militare din lume la ora actuală", a arătat, duminică, Ambasada SUA la Bucureşti, într-o declaraţie cu ocazia sărbătoririi, în data de 14 iunie, a 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane.

"Acum, când intrăm în următorii 135 de ani de relaţii diplomatice şi mai departe, dorim să colaborăm cu România pentru a construi o economie de clasă mondială, în care antreprenoriatul şi realizările individuale sunt sărbătorite şi generează creştere economică. (...) Vom coopera pentru a ne asigura că statul de drept înseamnă justiţie egală pentru toţi şi că ţările noastre sunt protejate de flagelul criminalităţii transfrontaliere şi terorismului. În final, vom explora toate posibilităţile de a uni popoarele noastre în susţinerea obiectivelor noastre comune şi a prieteniei noastre din ce în ce mai profunde. Făcând aceste lucruri, vom întări împreună faptul că nu vom compromite niciodată valorile pe care sunt întemeiate alianţa şi parteneriatul nostru strategic. Este datoria noastră colectivă să garantăm protejarea, consolidarea şi păstrarea acestor idei şi instituţii, nu doar acum şi în următorii 135 de ani, ci pentru toate generaţiile viitoare", se afirmă în comunicatul ambasadei SUA, difuzat duminică.

Ambasada americană remarcă totodată eforturile susţinute, de-a lungul anilor, ale multor diplomaţi din ambele ţări "pentru a construi, menţine şi consolida relaţia" începută în urmă cu 135 de ani.

Citeste si: VICTOR PONTA, mesaj de ultimă oră

"Ne bucurăm acum de rezultatele eforturilor lor, sub forma unui parteneriat strategic înfloritor. La baza parteneriatului nostru stau valorile transatlantice pe care Statele Unite şi România le împărtăşesc. Ne dorim ca toţi românii să se bucure de pace şi securitate, protejaţi de statul de drept, având la dispoziţie mijloacele necesare pentru a prospera şi pregătiţi să profite de oportunităţile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim", se arată în mesajul ambasadei SUA.

Angajamentul nostru reciproc în cadrul NATO continuă să devină mai profund. NATO este nu doar cea mai măreaţă alianţă din istoria mondială, ci şi cea care asigură siguranţa şi prosperitatea democraţiilor noastre. În Tratatul Atlanticului de Nord, din 1949, înainte de orice menţiune a strategiei militare de apărare comună, membrii NATO se angajează să 'salvgardeze libertatea, patrimoniul lor comun şi civilizaţia popoarelor lor, fondate pe principiile democraţiei, libertăţii individuale şi supremaţiei legii.' Pe aceste principii România şi SUA continuă să-şi dezvolte strânsul parteneriat strategic bilateral", se mai arată în comunicatul Ambasadei SUA la Bucureşti, difuzat cu prilejul sărbătoririi a 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ