Ambasada SUA, despre cazul Cosma: Demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice

| 18 feb, 2014

Ambasada SUA a precizat, marţi, răspunzând unei întrebări MEDIAFAX privind decizia de neridicare a imunităţii deputatului Vlad Cosma, că nu comentează anchete în desfăşurare, dar a subliniat că toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice.

"Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice", se arată în răspunsul misiunii diplomatice.

Totodată, Ambasada SUA la Bucureşti a subliniat că nu face "comentarii cu privire la cazuri sau anchete aflate în desfăşurare".

Camera Deputaţilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului Vlad Cosma.

Cererea ministrului Justiţiei referitoare la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Vlad Cosma a întrunit 105 voturi favorabile.

Un număr de 222 deputaţi au votat împotriva cererii Ministerului Justiţiei.

Anterior, luni, Comisia juridică a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.

Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.

Votul a fost dat după audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă.

Înainte de votul din plenul Camerei Deputaţilor, grupurile PNL, PPDD, PDL şi neafiliaţii şi-au anunţat opţiunile, în timp ce PSD nu a anunţat cum votează.

Premierul Victor Ponta a votat primul, în plen, în privinţa cererii Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, urmat de membrii Cabinetului său, deputaţi. Ponta a fost urmat la vot de Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Mitcea Duşă, Rovana Plumb şi Dan Nica.

Valeriu Zgonea a precizat că şi el a votat. "Preşedintele Camerei a votat, televiziunile sunt martore", a spus Zgonea.

Deputatul UNPr, Eugen Nicolicea, membru în Comisia juridică, a precizat, în plenul Camerei, că un parlamentar are imunitate doar pentru voturi şi pentru declaraţii şi că, indiferent cum votează Parlamentul, nu este blocată justiţia.

"Dragi colegi, parlamentarul nu are imunitate decât pentru voturi şi pentru opinii, procesul merge mai departe, fie că eşti arestat preventiv, fie că nu eşti arestat preventiv, indiferent cum votează Parlamentul, procesul nu este blocat, nu este amânat şi, prin urmare, Parlamentul nu se opune justiţiei. Să lăsăm poveştile acestea populiste întărite de colegi care nu vor să citească articolul 79 din Constituţie", a spus Nicolicea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 2014
eugen cincu
cazul Cosma- comentariul ambasadorului american
Sa respecte legea asa cum a respectat-o angajatul vostru de la ambasada care a omorat doi aomeni nevinovati!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ