Crin Antonescu minte fără ezitare cu privire la votul parlamentarilor PNL în cazul Cosma

| 18 feb, 2014

Realitatea din plenul Camerei Deputaților i-a stricat însă socotelile lui Crin Antonescu. Au fost 222 de voturi împotrivă şi 105 voturi pentru arestarea parlamentarului social-democrat, în condițiile în care doar PNL și PDL împreună, contabilizează peste 140 de deputați.

Invitat să comenteze luni seară, într-o emisiune difuzată de B1TV, votul negativ pe care Camera Deputaților l-a dat pe solicitarea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Vlad Cosma, președintele PNL a oferit o nouă mostră de duplicitate.

Astfel, Crin Antonescu a ținut să precizeze că votul dat de deputați este ”nepotrivit” și a acuzat constituirea unei majorități alternative. ”Este nefericit, nepotrivit. S-a constituit o altă majoritate. Eu am discutat în treacăt și cu domnul Ponta și am atins acest subiect. Am spus că eu cred că ar fi bine pentru Parlament, pentru majoritate, pentru partidul său că trebuie să-i ridicăm imunitatea”, a spus Antonescu.

Totodată, pentru a exclude orice confuzie, președintele PNL a ținut să precizeze că deputații care au votat împotriva arestării lui Vlad Cosma ar fi fost din PSD și din alte partide, aflate în opoziție. ”Nu votul m-a dezamăgit atât de mult, atât în Plen, cât și la Comisii, cât proporția votului. Au fost și oameni din afara PSD-ului, care nu sunt la putere și au votat împotriva ridicării imunității”, a completat șeful liberal.

Numai că, în graba sa de a arăta cu degetul către PSD și opoziție, Antonescu a ignorat total ceea ce s-a întâmplat în cadrul propriului grup parlamentar. Fiindcă, deși PNL a ieșit încă înainte de audierea din Comisia juridică a Camerei Deputaților să anunțe că parlamentarii liberali vor vota în favoarea solicitării DNA, la un calcul aritmetic elementar se constată că zeci de deputați nu s-au conformat consemnului șefului de partid și au votat împotriva arestării preventive a lui Vlad Cosma.

Or, această lipsă de subordonare a deputaților PNL vine într-un moment cum nu se poate mai prost pentru formațiunea condusă de Crin Antonescu. În plin scandal politic cu USD, președintele liberal spera că, printr-un vot hotărât în favoarea arestării lui Cosma, va obține un ascendent imagologic în fața social-democraților.

Realitatea din plenul Camerei Deputaților i-a stricat însă socotelile lui Crin Antonescu. Au fost 222 de voturi împotrivă şi 105 voturi pentru arestarea parlamentarului social-democrat, în condițiile în care doar PNL și PDL împreună, contabilizează peste 140 de deputați. Chiar dacă șeful PNL a încercat să ”dreagă” busuiocul, omițând fără îndoială cu bună știință informațiile despre modul în care au votat proprii parlamentari, realitatea nu poate fi ascunsă. Iar această realitate îi pică cu atât mai greu lui Antonescu cu cât ea demonstrează implicit deficitul de autoritate cu care președintele PNL se confruntă în raport cu propriii parlamentari.

Așadar, în loc să reprezinte un moment de maxim triumf pentru președintele PNL în fața USD, votul dat de Camera Deputaților pe cererea pentru arestarea preventivă a lui Vlad Cosma expune mai degrabă slăbiciunea lui Crin Antonescu și totala sa lipsă de coloană vertebrală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ