Antonescu i-a întrebat pe Tăriceanu şi Stroe dacă vor demisia lui de la şefia PNL

| 19 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a întrebat personal, marţi seară, pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi pe vicepreşedintele PNL Radu Stroe dacă doresc demisia lui de la şefia partidului, cei doi precizând că nu doresc o astfel de decizie, au declarat pentru Mediafax surse din PNL.

În cadrul reuniunii conducerii PNL, Antonescu a invocat posibilitatea demisiei sale din funcţia de preşedinte al partidului întrebând dacă există o astfel de solicitare. Ulterior, liderul PNL i-a întrebat personal pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar şi pe Radu Stroe, dacă doresc ca el să părăsească conducerea PNL, au relatat surse liberale.

Atât Tăriceanu, cât şi Stroe, au infirmat această dorinţă în mod explicit.

De asemenea, în cadrul discuţiilor din BPN a fost evocată oportunitatea ca alături de preşedintele PNL să iasă la declaraţii foştii preşedinţi ai partidului, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Ionescu Quintus. Seniorul PNL a great propunerea, însă fostul premier a refuzat insistent să apară alături de Antonescu la momentul declaraţiilor de presă.

La solicitarea colegilor din conducerea PNL, Tăriceanu a explicat faptul că înainte de a ieşi public alături de Antonescu, liderul liberalilor ar trebui să-şi ceară scuze public pentru o serie de afirmaţii făcute la adresa sa.

În replică, preşedintele PNL a afirmat că este dispus să-şi prezinte scuze atât în partid, cât şi în faţa presei, dacă există declaraţii neadevărate de care Tăriceanu s-a simţit ofensat. De asemenea, Antonescu l-a întrebat pe fostul premier ce anume l-a deranjat, momentul în care Tăriceanu i-a precizat că îi va transmite o foaie A4 cu toate declaraţiile împotriva sa.

Mai mulţi lideri ai PNL i-au reproşat lui Tăriceanu nu doar că nu a susţinut public mesajele preşedintelui PNL, ci şi faptul că a venit cu mesaje contrare poziţiei acestuia, fiindu-i reiterat momentul conflictului cu Traian Băsescu când "partidul s-a aliniat în spatele său".

Pe de altă parte, fostul premier a propus în conducerea PNL un mandat de negociere în USL în privinţa remanierii şi restructurării guvernamentale care a obţinut un singur vot favorabil.

Potrivit surselor citate, formula de negociere propusă de Tăriceanu privea o posibilă revenire asupra propunerilor făcute pentru portofoliile ministeriale în situaţia în care PSD nu ar ceda solicitărilor PNL.

Totodată, în finalul discuţiilor din şedinţa BPN s-a stabilit faptul că rezoluţia de mandat adoptată reprezintă o poziţie care trebuie respectată de toţi reprezentanţii PNL, iar o încălcare a acesteia echivalează cu încălcarea statului PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ